Curent cu rația. Ce măsuri a luat Franța

Curent cu rația. Ce măsuri a luat Franța
| Foto: Profimedia

Franţa pune în aplicare un plan drastic de raţionalizare a energiei. Folosirea aerului condiţionat se va face cu uşa închisă şi iluminatul cu neon va fi limitat în cazul magazinelor. Ministrul tranziţiei ecologice spune că astfel de măsuri sunt necesare pentru a reduce risipa de energie.

Magazinele din Franţa vor primi ordin să închidă uşile atunci când folosesc aerul condiţionat şi să limiteze iluminatul cu neon, în încercarea de a reduce risipa de energie.

Ministrul tranziţiei ecologice va emite zilele următoare două decrete în această privinţă. 

„Primul decret va extinde interdicţia publicităţii luminoase, indiferent de dimensiunea oraşului, între orele 01:00 şi 06:00. Al doilea decret va interzice magazinelor să aibă uşile deschise în timp ce aerul condiţionat funcţionează”, a declarat Pannier-Runacher.

Aceste reguli, deja în vigoare în unele zone, vor fi implementate în toată Franţa, susţine ministrul tranziţiei ecologice, Agnes Pannier-Runacher.

Costurile energiei în Europa au crescut din cauza invaziei ruse din Ucraina. Magazinele vor fi amendate cu până la 750 de euro dacă vor încălca regula aerului condiţionat.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza