Curent cu rația. Ce măsuri a luat Franța

Curent cu rația. Ce măsuri a luat Franța
| Foto: Profimedia

Franţa pune în aplicare un plan drastic de raţionalizare a energiei. Folosirea aerului condiţionat se va face cu uşa închisă şi iluminatul cu neon va fi limitat în cazul magazinelor. Ministrul tranziţiei ecologice spune că astfel de măsuri sunt necesare pentru a reduce risipa de energie.

Magazinele din Franţa vor primi ordin să închidă uşile atunci când folosesc aerul condiţionat şi să limiteze iluminatul cu neon, în încercarea de a reduce risipa de energie.

Ministrul tranziţiei ecologice va emite zilele următoare două decrete în această privinţă. 

„Primul decret va extinde interdicţia publicităţii luminoase, indiferent de dimensiunea oraşului, între orele 01:00 şi 06:00. Al doilea decret va interzice magazinelor să aibă uşile deschise în timp ce aerul condiţionat funcţionează”, a declarat Pannier-Runacher.

Aceste reguli, deja în vigoare în unele zone, vor fi implementate în toată Franţa, susţine ministrul tranziţiei ecologice, Agnes Pannier-Runacher.

Costurile energiei în Europa au crescut din cauza invaziei ruse din Ucraina. Magazinele vor fi amendate cu până la 750 de euro dacă vor încălca regula aerului condiţionat.

Comenteaza