Curierii de la Urgent Cargus, cumpărați de Mid Europa

Curierii de la Urgent Cargus, cumpărați de Mid Europa

Consiliul Concurenţei din România (CCR) a autorizat tranzacţia prin care ME Partners Courier Investments, parte a grupului Mid Europa, a preluat societatea Urgent Cargus.

ME Partners Courier Investments, companie înfiinţată în România anul trecut, face parte din cadrul grupului Mid Europa şi desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Urgent Cargus este o companie care activează în domeniul furnizării de servicii poștale și curierat expres din România.

Analiza CCR a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora.

Primul loc în topul societăților de curierat din România era ocupat în 2017 de Poșta Română (cifră de afaceri de 247 de milioane de euro), urmată de Fan Courier Express (128 milioane), Urgent Cargus (82 de milioane), DHL International (56 de milioane) și TNT România (55 de milioane), conform unei analize a Trafic Media

 

Comenteaza