Curtea de Apel a decis. Euroins rămâne fără autorizație de funcționare

Curtea de Apel a decis. Euroins rămâne fără autorizație de funcționare
| Foto: romaniajournal.ro

Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, ca neîntemeiată, cererea Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare SA de suspendare a deciziei ASF.
 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a luat act de hotărârea pronunţată joi de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul nr. 2441/2/2023, prin care instanţa a respins, ca neîntemeiată, cererea Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare SA de suspendare a Deciziei A.S.F. nr. 242/17.03.2023.

Prin această decizie, Autoritatea a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia.

Curtea de apel a decis. Euroins rămâne fără autorizație de funcționare

„Prin hotărârea pronunţată, la acest moment, instanţa confirmă legalitatea şi temeinicia măsurilor luate de A.S.F. prin decizia contestată”, transmite ASF.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în 17 martie 2023, să retragă autorizaţia de funcţionare a Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare SA, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

Conform dispoziţiilor art. 7 alin. (2) din O.U.G. nr. 93/2012, ASF este singura autoritate în măsură să se pronunţe asupra considerentelor de oportunitate, a evaluărilor şi analizelor calitative care stau la baza emiterii actelor sale.

 

Comenteaza