Dacia a lansat la Geneva noul Logan MCV şi o serie limitată Duster

Dacia a lansat la Geneva noul Logan MCV şi o serie limitată Duster
Dacia a lansat marţi la Salonul Auto de la Geneva noul Logan MCV şi seria limitată Duster Aventure.

La un preţ comparabil cu cel al predecesorului său, noul Logan MCV are 5 locuri, un portbagaj cu un volum de 573 litri, noi motorizări pe benzină (TCe 90) şi diesel, putând fi comandată din al doilea trimestru al anului în curs.

Astfel, noul Logan MCV este disponibil cu două motoare pe benzină: motorul 1.2 16v 75 şi noul motor turbo pe benzină cu trei cilindri TCe 90, cu un consum de 5 litri/ 100 km, potrivit constructorului. În unele ţări, motorul 1.2 este disponibil în versiunea benzină-GPL. Oferta de motorizări diesel este concentrată pe propulsorul 1.5 dCi, disponibil în două variante de putere - 66 kW (90 CP) şi 55 kW (75 CP) în cazul normei Euro5.

Seria limitată Duster Aventure, echipată cu o rampă de proiectoare şi un sistem de navigaţie Garmin, va fi comercializată în 16 ţări din luna aprilie.

Pentru toate modelele Dacia asigură o garanţie de 3 ani/100 000 km.

Vânzările Dacia la nivel global au crescut anul trecut cu 4,8% faţă de 2011, la 359.822 autovehicule, din care puţin peste 6% au fost comercializate în România, unde compania se menţine totuşi lider, iar cele mai mari pieţe de desfaceri au rămas Franţa (23,4%), Germania (13%), Algeria, Turcia şi Italia.

"Cu 360.000 de unităţi vândute în 2012, Dacia este o marcă de cucerire care îşi continuă ofensiva cu Noul Logan MCV. Este, în prezent, cea mai tânără gamă din Europa. În 2012 cota sa de piaţă a crescut în cele 40 de ţări în care se comercializează, astfel că s-au vândut cu 17.000 de unităţi mai mult decât în 2011. În 2013 marca îşi va continua dezvoltarea odată cu intrarea pe pieţe noi, precum Marea Britanie şi Irlanda", a declarat într-un comunicat Rafael Treguer, director dezvoltare marca Dacia.

Anul trecut, constructorul deţinut de grupul francez Renault a lansat noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway.

Constantin Stroe, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Automobile Dacia, a declarat în noiembrie 2012 că Dacia pregăteşte trei modele, printre care un break şi o camionetă.

Reprezentanţii Dacia Renault l-au informat la acea vreme pe preşedintele Traian Băsescu că strategia grupului este să continue investiţiile pe termen lung în România.

 

Etichete
Comenteaza