Dancă: "Scamatoriile de tip Hocus Pocus cu creștere economică din pix trebuie să înceteze"

Dancă: "Scamatoriile de tip Hocus Pocus cu creștere economică din pix trebuie să înceteze"
| Foto: Arhiva

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, susține, că ”scamatoriile bugetare de tip Hocus Pocus” care au dus la o creştere nefundamentată a cheltuielilor, trebuie să înceteze.

”Prognoza oficială a Guvernului începe să fie realistă după accidentele istorice legendare în care şeful de la Comisia Naţională de Prognoză întreba miniştrii de Finanţe «Cât să fie PIB-ul, domn` ministru?». Unul dintre obiectivele prioritare ale Guvernului #LudovicOrban este recâştigarea încrederii mediului de afaceri prin politici economice predictibile fundamentate prin analize de impact cu date reale”, a scris, joi, Ionel Dancă, într-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit acestuia, Comisia Naţională de Prognoză, aflată la Cancelaria prim-ministrului, ”trebuie să-şi şteargă faima negativă dobândită în ultimii ani şi să-şi recâştige credibilitatea şi prestigiul unei instituţii de prognoză serioase”.

”Fostul preşedinte al Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu, a fost demis de Premierul Ludovic Orban încă din primele zile ale Guvernului, iar noul preşedinte, Cristian Stănică, un profesionist apreciat şi respectat, a revizuit în această săptămână prognoza de toamnă cu cifre şi date care să corespundă cât mai fidel cu evoluţiile reale din economie”, a mai spus Dancă.

Acesta spune că, "în acest moment", avem o prognoză economică pentru finalul anului şi pentru anul următor, ”mult mai prudentă şi mai realistă”.

”Vestea bună este că economia va continua să crească în anii următori într-un ritm mult mai aproape de potenţial, în jur de 4%, cu o uşoară tendinţă de atenuare a dezechilibrelor macroeconomice în 2020 şi mai accentuată în anii următori. Scamatoriile bugetare de tip Hocus Pocus cu venituri mai mari estimate dintr-o creştere economică din pix, care au dus la o creştere nefundamentată a cheltuielilor, trebuie să înceteze”, a mai precizat Dancă.

În finalul postării, Dancă că ”economia și piețele financiare sunt sensibile la informații economice credibile și reacționează, mai devreme sau mai târziu, la aflarea adevărului. Speculațiile economice de moment nu pot fi combătute decât printr-o informare corectă și transparentă privind politicile guvernamentale.”, a mai afirmat Ionel Dancă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza