Daniel Zamfir: ROBOR nu putea să crească atât de repede în această perioadă fără ca BNR să permită

Daniel Zamfir: ROBOR nu putea să crească atât de repede în această perioadă fără ca BNR să permită
Liberalul Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice a Senatului, a declarat marți că indicele ROBOR nu putea să crească decât dacă Banca Națională permitea acest lucru.

"Mie îmi e foarte clar că ROBOR-ul nu putea să crească atât de repede în această perioadă fără ca BNR să permită lucrul acesta. Eu sper ca astăzi, după discuțiile care au avut loc la Banca Națională, lucrurile să se calmeze și să reintre în normal. Nu cred că este o foame așa de mare de lichiditate pe piață ca ROBOR-ul să ajungă, spuneam, într-un termen atât de scurt, la un asemenea nivel", a spus președintele Comisiei economice a Senatului, potrivit Agerpres.

Zamfir a mai spus că îl îngrijorează declarațiile recente consilierului guvernatorului BNR Adrian Vasilescu.

"Eu sunt foarte îngrijorat (...) de ultimele declarații ale domnului Vasilescu. Și vă reamintesc de cea de zilele trecute când, practic, șantaja Guvernul cu creșterea inflației și a doua, de ieri, când vorbea de faptul că ROBOR-ul de până acum a fost ținut nenatural la parametrii respectivi. A șantaja un Guvern al României, indiferent dacă ne place sau nu... (...) faptul că un oficial al BNR vorbește despre faptul că poate să îi trântească o inflație după cum dorește BNR, asta mi se pare nepermis", a afirmat Daniel Zamfir..

Comenteaza