De ce a intrat Someş Dej în insolvenţă

De ce a intrat Someş Dej în insolvenţă
Preşedintele Consiliului de Administraţie a fabricii de hârtie Someş Dej, intrată în insolvenţă în urmă cu o săptămână, explică de ce aceasta a fost singura soluţie de redresare a firmei.

 

"Motivele deschiderii procedurii de insolvenţă sunt strâns legate de insuficienta fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide și exigibile cu care Someş SA se confrunta în aceasta perioadă de criză economică, iar decizia Consiliul de Administrație este menita sa protejeze societatea și sa-i asigure un viitor competitiv", spune preşedintele CA, Virgiliu Băncilă.

El adaugă că societatea are şi un plan de reorganizare, ce include un program de investiţii, "ce va fi orientat către diversificarea producției și reducerea costurilor, precum și prin asociere cu parteneri puternici". "De aceea, considerăm că în acest moment am luat cea mai bună decizie, bazându-ne pe know-how și resurse financiare pentru a finaliza in folosul societății reorganizarea Someş SA".

Cel mai important acţionar al Someş SA Dej este A1 Impex SRL Cluj-Napoca, din grupul Serviciile Comerciale Române, condus de omul de afaceri Ştefan Vuza, cu 62,6% dintre participaţii.

 

Comenteaza