De luni luăm legume doar din supermarket la Cluj-Napoca. Piețele se închid

De luni luăm legume doar din supermarket la Cluj-Napoca. Piețele se închid
Piața Mihai Viteazul funcționează în spațiu închis, deci restricționat

Toate piețele agroalimentare din spațiile închise nu vor mai funcționa începând de luni la Cluj-Napoca. Decizia îi nemulțumește pe micii producători care spun că vor rămâne cu marfa nevândută și fără sursă de venit. Cei din Cluj încearcă să se regrupeze în spațiul virtual.

”Micii producători agricoli sunt condamnaţi la sărăcie. Ce vor face acum zecile de mii de mici producători agricoli după ce pieţele se vor închide? Ce vor face cu marfa? Cum vor mai reuşi să-şi întreţină familiile? În timp ce micii producători agricoli sunt condamnaţi la sărăcie, noua decizie de a închide pieţele agroalimentare este soluţia perfectă pentru lanţurile de supermarketuri.

Dacă pieţele agroalimentare sunt un pericol pentru sănătatea românilor, supermarketurile, care funcţionează tot în spaţii închise și care se vor supraaglomera, prin creșterea evidentă a numărului de persoane care trebuie să se aprovizioneze, de ce nu sunt? Eliminați măsura închiderii piețelor agroalimentare!”, a replicat Dragoș Frumosu, președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară.

”Stăm în loc. Cât să stăm? 30 de zile... Stăm din martie, totul este un haos. Cât să mai stăm? Stăm și de Crăciun, stăm din martie. Ce soluție? Unde să mă duc? Ce pot să fac eu la 48 de ani? Vânzătoare... magazinele se închid?

Ce soluție? Online? Ce să livrez eu online? Să bag morcovii online? Să livrăm morcovi la domiciliu? Nici acolo nu ai voie să ai contact. Dacă au găsit soluția să închidă piața, să ne dea și o alternativă”, a adăugat Pănuța Tănase, vânzătoare în piață, la Antena 3.

Din 9 noiembrie intră în vigoare noi restricții care vor limita libertatea de circulație în scopul prevenirii răspândirii coronavirusului. Circulația va fi interzisă în intervalul 23:00-05:00, cu câteva excepții, școlile vor avea lacăt pe uși în toată țara, iar masca va fi obligatorie în interior, în spațiile publice, la locul de muncă și pe stradă.

Producătorii mai organizați se regrupează pe internet

Producătorii care s-au grupat în Asociația Produs de Cluj (APC) au reușit să facă vânzări online în starea de urgență și cea de alertă. "Se apropie și postul binecuvântatului Crăciun, ocazie cu care creștem frecvența livrărilor pentru a veni în întâmpinarea nevoilor voastre. Începând cu 9 noiembrie, magazinul online livra la domiciliul dvs după cum urmează: comenzile plasate în zilele de luni după ora 12:00, marți, miercuri și joi până la ora 12:00 vor fi onorate în fiecare vineri; comenzile plasate joi după ora 12:00, vineri, sâmbătă, duminică și luni până la ora 12:00 vor fi livrate in fiecare marți", a informat APC. 

Comenteaza