Decizie finală pentru proprietarii de terenuri din România. LEGEA picat la vot

Decizie finală pentru proprietarii de terenuri din România. LEGEA  picat la vot

Legea arendei a fost supusă la vot marți, 9 aprilie, însă a picat. Aceasta nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece. 164 de deputați au votat „pentru”, 60 au votat „împotrivă”, iar 18 s-au abținut. Legea mai avea nevoie de doar două voturi pentru a fi adoptată.

Acest proiect este menit să reglementeze perioadele minime la contractele de arendă. Totuși, este pentru a doua oară când această lege se află la votul final.

Un proiect asemănător a fost adoptat de către Camera Deputaților, anul trecut, dar CCR a fost sesizat cu privire la prevederile funciare. Asta înseamnă că legea ar fi trebuit să fie adoptată atunci ca lege organică.

Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei pentru Agricultură, a inițiat din nou depunerea proiectului dar, de această dată, ca act organic.

 Dacă legea ar fi trecut acum la vot, Legea arendei ar fi adăugat o perioadă minimă de 7 ani pentru contractele de arendă. Pe scurt, subarendarea totală sau parțială ar fi fost interzisă, cu excepția cazurilor în care se făcea un schimb de utilizare a terenurilor între arendași.

 

Etichete
Comenteaza