Decizie surprinzătoare a unuia dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Cluj. "Am decis să fac pasul următor"

Decizie surprinzătoare a unuia dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Cluj. "Am decis să fac pasul următor"
Daniel Metz - CEO NTT DATA Romania

În vreme ce tinerii aleargă după un job bine plătit în IT, un om de afaceri care a cunoscut succesul în acest domeniul se dedică educării tinerilor. Este vorba de Daniel Metz, care a anunțat că vrea să urmeze o carieră universitară.

Daniel Metz, antreprenor de succes în IT, care a vândut EBS, compania pe care a crescut-o de la zero, japonezilor de la NTT DATA, iar apoi a condus NTT DATA România, cu 3.000 de angajați, în topul firmelor de IT din România, a luat o decizie care a surprins pe mulți: se va dedica vieții universitare.

În condițiile în care toți românii visează la un job în IT, Daniel Metz vizează o carieră universitară. Cunoscutul om de afaceri s-a înscris la concursul organizat pe 3 februarie de Facultătea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB. Metz vrea să ocupe postul de lector la linia de predare în limba germană a FSEGA, unde salariul net este de aproximativ 3.000 de lei net, potrivit informațiilor Adevărul. 

Metz predă la UBB încă din 2017, din poziția de cadru didactic asociat, iar acum a decis să candideze pentru postul de cadru didactic titular.

Compania unde Daniel Metz este președinte al Board-ului, NTT DATA România, a raportat pentru anul 2020 o cifră de afaceri de 371,3 mil. lei (76,7 mil. euro), conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Decizia, anunțată pe blog

Daniel Metz a anunțat pe blog-ul său că dorește să se dedice carierei universitare și a precizat că "încă de acum 5 ani am decis ca, după încheierea misiunii mele «executive», să mă dedic educației oamenilor tineri":

"Anul trecut, în luna mai, am terminat de scris o poveste. O poveste despre un grup de oameni entuziaști, visători, dornici de succes și dispuși să schimbe regulile viitorului.

Timp de 20 de ani, am avut onoarea de a conduce acest grup minunat. Dintotdeauna am știut că va veni ziua în care va trebui să mă retrag. Atunci când începi să desenezi un cerc, îți dorești ca acel cerc să fie închis. Acel moment trebuie planificat minuțios și îndeosebi asumat rațional și emoțional.

Încă de acum 5 ani am decis ca, după încheierea misiunii mele „executive”, să mă dedic educației oamenilor tineri. Prin mâna mea au trecut de-a lungul timpului mii de oameni tineri. Știu că pot să îi ajut, împărtășindu-le experiența și expertiza pe care le am.

Din 2017, am început să predau la Universitatea Babeș-Bolyai, în calitate de cadru didactic asociat. Acum, după ieșirea mea din rolul de lider executiv al unei companii de succes, am decis să fac pasul următor. Acela de a candida pentru un post de cadru didactic titular.

În ultimul segment al activității mele profesionale, doresc să mă dedic carierei universitare. Este o obligație morală, un gest de recunoștință față de comunitatea în care am avut șansa de a scrie o poveste de succes.

Este esențial să ne pregătim tinerii pentru competiția dură a viitorului. Cu un tineret educat, bine pregătit pentru viață, șansele noastre ca națiune în competiția globală vor deveni mai bune de la an la an", a scris omul de afaceri Daniel Metz pe blog.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza