Decizii imobiliare de Cluj: de la locuinţe la hotel şi din nou la apartamente

Decizii imobiliare de Cluj: de la locuinţe la hotel şi din nou la apartamente
Societatea Elis Turism vrea să transforme o clădire ridicată cu scopul de a realiza un hotel în locul unui imobil de 20 de apartamente pe strada Iazului din Cluj-Napoca. Proprietarul terenului a revenit în prezent la ideea de acum şase ani, când destinaţia clădirii trebuia să fie una rezidenţială.

Elis Turism a solicitat ieri avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) pentru modificarea soluţiei constructive - din hotel în locuinţe colective şi birouri, pentru o clădire aprobată pe str. Iazului nr. 13-15. "Imobilul este construit, ridicat «la roşu». În 2005 s-au dorit locuinţe colective şi birouri, iar în 2008 l-am autorizat ca hotel de 3*. Beneficiarul doreşte acum să revină la funcţiunile iniţiale, birouri la parter şi etajul cinci şi 20 de apartamente. Proprietarul a considerat că nu mai are sens să facă un hotel pe acea stradă", a explicat proiectantul care a susţinut docu-mentaţia.

Deşi propunerea pentru blocul de locuinţe a fost acceptată în urmă cu câţiva ani, la şedinţa de ieri membrii CTATU au constatat că proiectul are nevoie de îmbunătăţiri. Astfel, acesta va trebui să respecte necesarul de parcări, dar cu asigurarea unor zone de spaţii verzi şi de joacă pentru copii. "Nu aveţi spaţiu verde, locul de joacă e între două maşini, nu trebuie să aveţi o curte dalată integral. Dacă eu am aprobat aşa, nu am făcut bine. Da, se poate face proiectul, dar trebuie regândită incinta", a spus arhitectul Adrian Iancu, membru CTATU.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza