Video Declaraţiile ministrului Finanţelor, ştire de weekend pentru divertisment? Primarul din Cluj: "Lunar pierdem jumătate de milion de euro"

Declaraţiile ministrului Finanţelor, ştire de weekend pentru divertisment? Primarul din Cluj: "Lunar pierdem jumătate de milion de euro"

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, se declară sceptic privind declaraţiile ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit căruia impozitul pe venit rămâne 100% la nivel local, de la începutul acestui an.

"Dacă ştirea nu este una de matinal de weekend, pentru divertisment, ar putea fi una pozitivă. Dar să vedem cum va arăta bugetul trimis la Parlament de către Guvern. În detalii se ascund problemele. Se pot da dublu responsabilităţi fiscale. Adică să ne spună, «OK, până acum vă dădeam 43% din impozitul pe venit înapoi la municipalitate. Acum vă dăm 100%, dar vă mai punem 10 poveri fiscale, care până acum le suporta bugetul național». Îmi doresc din suflet pentru orașul nostru să nu mai pierdem 28 de milioane de euro. În fiecare lună pierdem jumătate de milion de euro doar prin faptul că nu avem o Lege a bugetului de stat", a declarat Boc, în cadrul matinalului Realiatea FM Cluj. 

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a reafirmat, sâmbătă dimineaţa, într-o emisiune, că impozitul pentru venit rămâne 100% la nivelul autorităţilor locale, de la începutul acestui an.

Teodorovici a subliniat că „impozitul pentru UAT-uri, adică autorităţile locale, la 100%” se va regăsi în Legea bugetului de stat pentru 2019, iar măsura va fi aplicată de la 1 ianuarie 2019. „Nu este nicio veste. Este ceea ce am promis şi ceea ce am făcut. Ei sigur ştiu acest lucru. Impozitul pe venit rămâne 100% la nivel local”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, sâmbătă dimineaţa, într-o emisiune la Antena 3.

Lista ruşinii dispare din ianuarie, iar popririle pe conturi în prima parte a lui 2019. 

 

 

 

Comenteaza