Decolează primele curse de Cluj spre Zanzibar și Maldive

Decolează primele curse de Cluj spre Zanzibar și Maldive
Cursele către aeroportul din Tanzania vor fi efectuate de operatorul național Tarom

Cele dintâi curse de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) către Zanzibar și Maldive sunt programate la finele acestei luni.

Agenția de turism Paralela 45 a informat că vor fi cinci curse directe spre Hurghada, Zanzibar, Ras al Khaimah-Dubai, Republica Dominicană și Maldive organizate, în premieră, din București și Cluj, în vacanța intersemestrială a elevilor, după cererea peste așteptări înregistrată pentru destinațiile exotice de revelion.

17 zboruri directe sunt lansate spre aceste zone exotice, între 14 ianuarie și 11 martie, ca alternativă în pandemie la vacanțele la schi organizate în această perioadă în anii anteriori. Turoperatorul mizează pe faptul că începerea campaniei de vaccinare le dă oamenilor și mai multă încredere să călătorească.

Zborurile pentru vacanța elevilor sunt programate începând cu 26 ianuarie de la București spre Maldive, Hurghada, Zanzibar și Ras al Khaimah, iar de la Cluj, spre Zanzibar în 29 ianuarie și spre Maldive în 30 ianuarie. Pentru zborurile de la Cluj-Napoca, vacanțele costă de la 1.898 de euro/persoană/7 nopți în Zanzibar și 1.390 euro/persoană/6 nopți în Maldive.

“De revelion, în premieră pentru noi, am oferit vacanțe pe curse charter în destinații exotice unde se mergea iarna pe curse de linie și tot pentru prima dată, unele zboruri au fost realizate cu avioanele companiei naționale Tarom. 1.000 de români au fost în vacanța de revelion în Maldive și Zanzibar, ca alternativă la zonele de schi, închise deocamdată, sau pentru că și-au dorit o vacanță în locurile unde temperaturile sunt cu mult mai mari față de România.

Începerea vaccinării e semnalul că lucrurile se normalizează, oamenii vor avea mai multă încredere să călătorească și din ce în ce mai multe țări vor fi deschise pentru turism. Vom căuta noi și noi variante de călătorie, adaptându-ne situației, așa cum am făcut permanent în ultimele luni”, a declarat Alin Burcea, CEO al Paralela 45.

Aerogara din Someșeni are proiecte de modernizare de 261 de milioane de lei pentru care va avea asigurată finanțare europeană, conform Ministerului Transporturilor. Pe aeroportul din cartierul Someșeni efectuează zboruri de linie companiile Wizz Air, Blue Air, Tarom, Lufthansa, LOT, Turkish Airlines.

Zanzibar este un arhipelag de lângă coasta de est africană, teritoriu autonom ce aparține de Tanzania, alături de Tanganika și Zanzibar. Capitala a preluat denumirea insulei principale, Zanzibar City fiind renumită pentru orașul vechi, Stone Town. În 1963 are loc declarația de independență a Zanzibarului eliberat de sub colonialismul britanic, iar revoluția a dus la desființarea sultanatului. Economia insulei se bazează pe cultivarea mirodeniilor și diferite preparate cosmetice și farmaceutice obținută din alge. Zanzibarul este unicul loc de pe glob unde trăiește maimuța Piliocolobs kirkii, țărmul nisipos al insulei este vizitat ca loc de depunere a ouălor de broasca țestoasă de mare (Cheloniidae).

Comenteaza