Deloitte: Publicitatea mobilă crește cu 50% în 2013, agenţiile iau în calcul promovare specifică: fişiere video şi jocuri interactive (raport)

Deloitte: Publicitatea mobilă crește cu 50% în 2013, agenţiile iau în calcul promovare specifică: fişiere video şi jocuri interactive (raport)
Volumul vânzărilor de telefoane smart va ajunge la nivelul record de un miliard în 2013; publicitatea pe dispozitive mobile se va orienta pe două canale (tablete și telefoane smart); peste 90% dintre parolele utilizatorilor se vor dovedi vulnerabile în fața hackerilor în mai puțin de câteva secunde. Acestea sunt câteva dintre previziunile anuale Deloitte pentru industriile de Tehnologie, Media și Telecomunicații (TMT), aflate la a 12-a ediție.

„Raportul din acest an acoperă mai multe aspecte, de la poziția încă dominantă a computerelor personale (PC), în pofida vânzărilor relativ mici față de dispozitivele smart, la evoluția tehnologiei LTE (Long Term Evolution), accesul la date, telefoanele smart și vulnerabilitatea parolelor de acces la conturile individuale", spune Jolyon Baker, Managing Director, Global TMT Industry în cadrul Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL).

Din totalul vânzărilor de PC-uri, tablete și telefoane estimate pentru 2013, piața PC-urilor va reprezenta aproape 20%. Pe de altă parte, peste 80% din traficul pe Internet va fi în continuare realizat prin intermediul calculatoarelor tradiționale (desktop și laptop). De asemenea, PC-urile vor atrage peste 70% din timpul total petrecut în fața unui calculator.

„Consumatorii din România dovedesc deja de mai mulți ani că au un apetit foarte ridicat pentru produsele și serviciile TMT, asimilând rapid toate noile tehnologii și beneficiile pe care acestea le oferă", spune Ahmed Hassan, Managing Partner Deloitte România și liderul echipei specializate în cele trei industrii. „Rezultatul este că ori de câte ori discutăm de tendințe locale, majoritatea se regăsesc în raportul TMT global. Experții anunță dezvoltarea continuă a lumii digitale, în contextul în care vânzările de telefoane smart și tablete cresc constant, iar convergența este cuvântul cheie pentru operatorii media și de telecomunicații".

Jolyon Baker continuă: „În contextul divizării publicității pe dispozitivele mobile și tablete, agențiile trebuie să ia în calcul forme de promovare specifice: fișiere video sau jocuri interactive pentru telefoanele smart sau conținut special creat și folosit anterior pe PC-uri, pentru tablete".

Potrivit consultanților Deloitte, publicitatea pe telefoane mobile va genera anul acesta 4,9 miliarde de dolari în venituri, respectiv 3,4 miliarde de dolari pe tablete. Prin contrast, venitul per unitate indică o dinamică diferită, fiecare tabletă generând 7 dolari, în timp ce un telefon smart - 0,6 dolari.

Tehnologia LTE ar putea înregistra o evoluție importantă, 2013 fiind primul an în care ea se extinde în mai multe țări. Baza abonaților este estimată să se tripleze la 200 de milioane, până la sfârșitul anului, veniturile aferente tehnologiei LTE reprezentând aproape 10% din veniturile totale rezultate din servicii. Utilizarea tehnologiei LTE va fi mai degrabă evolutivă, decât revoluționară, consideră analiștii Deloitte: beneficiile majore ale tranziției de la 3G la LTE fiind performanța îmbunătățită față de aplicațiile existente, de la utilizarea poștei electronice la actualizarea rețelelor sociale.

2013 va fi anul în care industria televiziunii începe pregătiri intense pentru noua tehnologie High Definition - 4K, ce oferă o rezoluție de patru ori mai bună decât cel mai avansat standard al televizoarelor HD actuale. Implementarea tehnologiei 4K se va întinde pe mai mulți ani, 2013 fiind doar un început timid. Probabil că nu se vor realiza emisii în acest standard, iar televizoare compatibile vor fi disponibile la prețuri între 15.000 și 25.000 de dolari.


Raportul TMT Predictions are la bază analize la nivel global, multiple interviuri aprofundate cu companii clienți ai firmelor membre Deloitte, foști consultanți Deloitte, analiști ai industriilor de profil, lideri ai companiilor TMT și mii de consultanți Deloitte care se specializează în aceste industrii, la nivel internațional.

Deloitte furnizează servicii de audit, taxe, consultanţă în 150 de ţări, prin 170.000 de specialişti. Compania de audit are, din 2008, un birou şi la Cluj.

 

Comenteaza