De’Longhi: “Facem eforturi să păstrăm toți angajații din Cluj”

De’Longhi: “Facem eforturi să păstrăm toți angajații din Cluj”
Grupul italian s-a extins cu fabrici și magazine la nivel mondial

Fabricile de aparate electrocasnice De'Longhi România din Cluj și Salonta își continuă activitatea în timpul pandemiei de coronavirus și încearcă să păstreze toți angajații fără să apeleze la șomajul tehnic, a declarat directorul general Carmen Petcu.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Până acum toți angajații celor două fabrici lucreză în continuare, fără ca societatea să fi apelat la șomajul tehnic, potrivit Wall Street.

„Funcționăm deocamdată în schimburi pentru că acest orar ne permite să asigurăm măsurile de siguranță pentru angajații noștri, atât în timpul lucrului efectiv, cât și în timpul transportului la și de la uzină. Profilul industrial al activității noastre permite doar unui număr restrâns de colegi să își desfășoare activitatea în regim de telemuncă.

Marea majoritate suntem aici, la uzină; ne-am luat măsuri de securitate și igienă extinse, avem echipamentele individuale de protecție pentru a limita riscurile de îmbolnăvire, am intensificat măsurile de igienizare în toate spațiile noastre, inclusiv în mijloacele de transport, ne testăm zilnic starea de sănătate și continuăm.

Onorăm comenzile ferme ale clienților, ceea ce înseamnă un flux de lucru mai redus ca de obicei. Facem eforturi mari, zilnic, atât noi, în Romania, cât și colegii noștri din Italia, să menținem operațiunile la un nivel care să ne permită să păstrăm activi toți angajații din Cluj și Salonta, să fim eficienți, dar mai ales să avem toți - în măsura în care acest lucru depinde de noi - stabilitate, protecție economică într-o perioadă dificilă, a cărei durată e dificil să o estimăm”, a declarat oficialul De'Longhi România.

Măsurile luate de autoritățile europene și cele locale au creat probleme companiei din țară. „Din România pleacă espressoare De’Longhi și echipamente Braun în întreaga lume. Restricțiile impuse sau mai degrabă, aplicarea lor diferită de la o țară la alta ne-au creat dificultăți, dar avem parteneri foarte serioși și rezilienți ca și noi, așa că producția continuă”.

În februarie, grupul a cumpărat un nou centru de producție în localitatea Mădăras-Salonta (județul Bihor). Platforma industrială are 25.000 mp, iar o parte dintre echipamentele existente vor fi folosite în viitoarea activitate de producție.

Grupul De’Longhi este activ în proiectarea, fabricarea și distribuția aparatelor de preparare a cafelei, a aparatelor de gătit, a aparatelor de aer condiționat și radiatoarelor, precum și a aparatelor de îngrijire a domiciliului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza