Demarează Rabla Plus. În ce condiţii îţi dă statul aproape 10.000 de euro

Demarează Rabla Plus. În ce condiţii îţi dă statul aproape 10.000 de euro

Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu, cei care vor să-și ia mașini electrice vor putea cere statului, începând de luni, o subvenție de până la 45.000 de lei, prevăzută în programul Rabla Plus. 

Conform sursei citate, programul guvernamental Rabla Plus va demara săptămâna viitoare, mai precis, luni 25 martie, şi va fi disponibil până pe 28 septembrie 2018.

Beneficiarii programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de serã în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic, Rabla Plus maşini electrice sunt "persoana fizică, persoana juridică, de drept public ori de drept privat, entitatea juridică fără personalitate juridică sau organizaţia profesională care este organizată şi îşi desfăşoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale, ce a achiziţionat autovehiculul nou sub beneficiul ecotichetului".

Ecotichetul oferit este în cuantum de 45.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric şi de
20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

Suma se va scădea din preţul autovehiculului achiziţionat, banii neajungând în mâna cumpărătorului. Pentru a se putea înscrie la Rabla Plus, persoanele fizice trebuie să aibă domiciliul în România şi să nu figureze cu datorii la autorităţile locale.

 

Comenteaza