Deșeurile electrice voluminoase vor fi preluate gratuit la Cluj

Deșeurile electrice voluminoase vor fi preluate gratuit la Cluj

Municipiul Cluj-Napoca se implică pentru prima oară în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice (ZIRDE), alături de Asociația RoRec și de partenerii locali de colectare. Aici are loc o campanie de colectare în perioada 28 septembrie - 26 octombrie.

În intervalul 28 septembrie - 25 octombrie, deșeurile grele și voluminoase sunt  preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la o linie verde dedicată, campanie urmată de o tombolă pentru toți deponenții.

ZIRDE este o inițiativă a WEEE Forum, asociație internațională nonprofit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul reprezintă o ocazie pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.

În ultimii cinci ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21%. ”Deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor

Prin implicarea în acest proiect, Clujul își dovedește interesul pentru protecția mediului înconjurător și necesitatea colectării selective a acestor deșeuri”, spun reprezentanții WEEE Forum.

Comenteaza