Deși au protestat, prețul la pompă a tot urcat. Motorina aproape de pragul psihologic de 10 lei. Care sunt cele mai ieftine benzinării din Cluj

Deși au protestat, prețul la pompă a tot urcat. Motorina aproape de pragul psihologic de 10 lei. Care sunt cele mai ieftine benzinării din Cluj

Rușii vând în continuare cel mai ieftin carburant în Cluj-Napoca. 8.54 lei/litru este cel mai mic preț pentru benzină, în timp ce diesel-ul premium oferit de maghiari și austrieci a ajuns la 9.73 lei/litru.

În urma protestului de ieri împotriva prețului mare la combustibil din municipiul Cluj-Napoca, de la o stație peco din cartierul Mărăști, la care au participar doar 8 oameni, carburanții nu se ieftinesc. Prețul continuă să crească simțitor și este foarte aproape de a ajunge la cifra psihologică de 10 lei/litru.

ZIUA DE CLUJ vă prezintă cele mai ieftine stații peco din oraș, cu ajutorul datelor culese de pe platforma oficială Monitorul Prețurilor.

Preț benzină

Cea mai ieftină benzină standard din Cluj-Napoca se găsește în toate benzinăriile Lukoil (Rusia) de pe raza municipiului, la prețul de 8.54 lei/litru, iar cea mai scumpă benzină standard, o vând rușii de la benzinăria Gazprom, maghiarii de la stația peco MOL și austriecii de la OMW, toți cu prețul de 8.67 lei/litru.

Cea mai ieftină benzină premium se găsește tot la stațiile Lukoil, la prețul de 8.69 lei/litrul, iar cea mai scumpă este tot la ștațiile Gazprom, OMW și MOL, la la prețul de 9.32 lei pe litru.

Benzina de curse

La stația peco MOL de pe strada Observatorului din Cluj-Napoca, găsim un tip mai special de benzină, denumită „racing fuel 102+”, la prețul de 14.49 lei/litru.

Preț motorină

În Cluj-Napoca, cea mai ieftină motorină standard se regăsește la benzinăriile Lukoi și costă 9.12 lei/litru, în timp ce disesel-ul standard cel mai scumă îl oferă MOL, Gazprom și OMW, la prețul de 9.24 lei/litru.

Dacă excludem acel tip de benzină specială de aproape 15 lei, care de cele mai multe ori nu este folosit de cei mai multi dintre cei care alimentează, cel mai scump combustibil din Cluj-Napoca este motorina premium, care se găsește cel mai ieftin în stațiile peco Lukoil, la prețul de 9.48 lei/litru și poate ajunge să coste 9.73 lei/litru în benzinăriile OMW, MOL și Gazprom.

Preț GPL (Gaz Petrol Lichefiat)

Pentru cei care folosesc gazul pe post de combustibil, cel mai mic preț este de 4.13 lei, la stațiile Lukoil, iar GPL-ul cel mai scump din oraș se regăsește la stația Socar (Azerbaidjan) de pe strada Traian Vuia și costă 4.19 lei. 

Comenteaza