Deutsche Welle: "SUA se află în aceeaşi contracţie ca şi în 2007"

Deutsche Welle:
Economiştii lumii trag un semnal de alarmă: SUA se află din punct de vedere economic la nivelul anului 2007, când a fost declanşată criza mondială.

şansele economiei americane de a genera noi locuri de muncă sunt minime. În august nu s-a marcat nici un fel de creştere în acest sens, spune Departamentul Muncii, ministerul de resort din Administraţia de la Washington, scrie Deutsche Welle.

Cota şomajului în Statele Unite se ridică la 9,1% şi perspectivele economice actuale nu inspiră în nici un fel speranţă spre o ameliorare.

Economistul Ken Rogoff, de la Harvard, a explicat, într-un interviu acordat pentru CNN, că recesiunea care a început în Statele Unite la finele lui 2007 nu s-a terminat încă.

"Mulţi economişti au considerat că este o recesiune obişnuită, puţin mai dură, ca o răceală mai serioasă. Ei bine, nu este aşa: suntem încă în contracţia declanşată în 2007", a comentat Rogoff.


"Putem să ne aşteptăm la o piaţă extrem de volatilă pentru o lungă perioadă de timp. Cel puţin până se rezolvă problema datoriilor europene şi până trec prezidenţialele din Statele Unite. Prea puţin probabil să se întâmple ceva atât de dramatic încât să calmeze pieţele", a conchis Ken Rogoff.

 

Comenteaza