Dezvoltatorii de spații logistice la Cluj sunt asaltați în pandemie. Traust, depozit în Gilău

Dezvoltatorii de spații logistice la Cluj sunt asaltați în pandemie. Traust, depozit în Gilău
Traust România și-a amenajat un depozit la Gilău

Zona Clujului se află pe lista companiilor în căutare de spații logistice și industriale, atât în municipiu, cât și în afara acestuia. Constructorii de la Traust și-au făcut depozit în parcul industrial Urbano Gilău.

Compania de construcții Traust România a anunțat o investiție în complexul logistic Urbano Park Gilău, din județul Cluj. "Pentru aprovizionarea șantierelor în cel mai scurt timp, avem un depozit propriu de materiale de constructii cu o suprafață de 1.500 mp și o flotă auto amplă. În acest mod optimizăm timpul de execuție a lucrărilor", a motivat conducerea Traust.

Volumul tranzacţionat pe piaţa locală a spaţiilor logistice şi industriale s-a dublat, în primul trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2020, până la 200.000 mp, arată o analiză a companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox (CWE). Bucureştiul a atras 60% din volumul tranzacţionat.

Reînnoirile de contracte au reprezentat doar 16% din volumul tranzacţionat, în timp ce 40% au fost de preînchiriere. Bucureştiul a atras aproape 60% din volumul tranzacţionat, iar o activitate importantă a fost observată şi în Timişoara, Piteşti (câte 10% din volumul tranzacţionat) sau Braşov (7%). Livrările de spaţii noi în primul trimestru al acestui an au fost limitate.

Cea mai importantă dezvoltare finalizată este extinderea cu 10.000 mp a centrului de distribuţie deţinut de Decathlon în cadrul parcului logistic dezvoltat de WDP în zona capitalei. Dezvoltatorii au în construcţie spaţii noi cu o suprafaţă cumulată de 450.000 mp, din care 55% se concentrează în zona Bucureşti. Asemenea active se înregistrează în Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Craiova.

Sectorul industrial-logistic înregistrează creșteri în România, conform CBRE. Stocul modern de spații industriale din România a depășit, în 2020, pragul de 5 milioane de mp și urmează să ajungă la 5,5 milioane mp în acest an.

Comenteaza