Dezvoltatorul WDP a cumpărat 8 ha de teren la Cluj. Cu 6 milioane de euro

Dezvoltatorul WDP a cumpărat 8 ha de teren la Cluj. Cu 6 milioane de euro
Compania belgiană este profilată pe țările nordice, dar a intrat puternic în Europa de Est | Foto: WDP

Compania belgiană Warehouses De Pauw (WDP), dezvoltator de parcuri logistice și industriale, a achiziționat un teren de 8 ha în județul Cluj și un depozit de 17.000 mp în Apahida.

Belgienii au proiecte în derulare pe 230.000 mp în România dintr-un total de 636.000 mp în toate ţările în care activează, potrivit ZF. Dezvoltatorul de spaţii logistice şi industriale a cumpărat anul trecut un teren de 8 ha în Cluj-Napoca.

Investiţia s-a cifrat la 6 milioane de euro, conform datelor de pe site-ul companiei. Tot anul trecut WDP a achiziţionat un depozit de 17.000 mp în Apahida, lângă Cluj-Napoca, unde chiriaşi sunt Aquila, activ în transport, distribuţie şi logistică de bunuri de larg consum, şi Ulma, producător de ambalaje.

În România are 4,3 milioane mp de teren (430 de hectare) şi 890.000 mp de spaţii de depozitare. Compania are 57 de spaţii de depozitare în țara noastră.

Grupul imobiliar WDP, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, a debutat pe piața clujeană acum cinci ani, anunțând că va construi aici depozite pentru companiile de logistică KLG și Gebruder-Weiss. Depozitele cu posibilitate de extindere erau prevăzute cu contractare pe cinci ani.

“Noi ocupăm un loc proeminent pe axa logistică Amsterdam – Antwerpen – Bruxelles – Lille – Paris şi un portofoliu strategic sporit în România. A doua noastră zonă de creştere este Europa de Sud-Est, unde avem depozite în România. Caracterul de familie și valorile companiei noastre sunt trăsătura specifică a angajamentului nostru”, afirma conducerea WDP. 

Concurență locală la Gilău

Un centru logistic, de data aceasta inițiat de antreprenorul clujean Mircea Ilea, a fost anunțat la vest de Cluj-Napoca. Lucrările la prima hală din Urbano Cluj Vest, parc logistic pe 20.000 mp, sunt pe cale de finalizare. Brandul Urbano Parks aparține companiei clujene Altrade Com, avându-i ca asociați pe Mircea Ilea, Alexandru Șerban și Daniel Paraschiv, iar proiectul este finanțat de Banca Transilvania. 

VEZI Milionarul Mircea Ilea își face parc industrial la autostradă

Comenteaza