Diferențe de sute de euro/metru pătrat între cartierele din Cluj-Napoca. Cât dai în centru față de marginea orașului

Diferențe de sute de euro/metru pătrat între cartierele din Cluj-Napoca. Cât dai în centru față de marginea orașului

Prețurile apartamentelor au continuat să crească, în Cluj-Napoca, în trimestrul al treilea din 2021, comparativ cu cele trei luni anterioare, însă acestea diferă semnificativ în funcție de localizare.

Cluj-Napoca rămâne campioana prețurilor la imobiliare, în ultimele trei luni înregistrând creșteri de câteva procente. Cei care vor să-și cumpere o locuință în Cluj-Napoca trebuie să analizeze bine ofertele de pe piață, însă este cert că o locuință din inima orașului va fi cu mii de euro mai scumpă față de una de aceeași dimensiune, însă situată mai la margine.

Analiza Imobiliare.ro, arată că apartamentele scoase la vânzare în zona centrală și cea ultracentrală din Cluj-Napoca au ajuns să coste, în medie, 2.350 de euro pe metru pătrat util, asta după ce, în trimestrul al treilea din 2021, au consemnat un avans de 4,2% comparativ cu cele trei luni anterioare și unul anual de 8,4%.

Și în zona semicentrală, o locuință la bloc are o valoare medie de listare de peste 2.000 de euro pe metru pătrat, mai exact 2.110, cu un avan 3,4% la trei luni și +10,4% la 12 luni.

Cu toate că prețurile au crescut mult și în cartierele mărginașe ale orașului - cu 5,4% față de cele trei luni anterioare și cu 7,4% față de acceași perioadă a anului trecut, totuși metrul pătrat nu depășește 2.000 de euro, pretențiile vânzătorilor situându-se la 1.800 de euro pe metru pătrat util.

Comenteaza