Din parcul industrial, în mall. Ikea și-a mutat centrul de ridicare a comenzilor din Cluj

Din parcul industrial, în mall. Ikea și-a mutat centrul de ridicare a comenzilor din Cluj
Ikea s-a mutat din mediul rural într-o zonă comercială a Clujului

Concernul suedez a decis să își transfere în cartierul Gheorgheni centrul său zonal de ridicare a comenzilor, aflat inițial în Parcul Industrial Nervia din Apahida. 

Noul punct de ridicare din Iulius Mall este destinat solicitanților de produse din zonele Cluj-Napoca și limitrofă. „Suntem convinși că deschiderea punctului de ridicare va îmbunătăți experiența de cumpărături, indiferent de modul în care clienții noștri aleg să interacționeze cu Ikea. Punctul de ridicare a comenzilor Cluj este un pas important în planul nostru de expansiune”, a declarat Violeta Neniță, market manager la Ikea România.

Dealerul de mobilier casnic a decis, în mai 2020, să își redeschidă punctul de colectare din Cluj, la două luni de la închiderea sa temporară preventivă. Alături de cele două magazine s-au redeschis atunci și centrele de colectare din Iași, Constanța, Timișoara. Ikea avea și un punct de planificare a bucătăriilor, în Vivo Center. 

În perioada stării de urgență, Ikea a decis să suplimenteze subvenția guvernamentală acordată angajaților săi aflați în șomaj tehnic, astfel încât cei afectați de închiderea temporară a magazinelor din capitală au primit 90% din venitul lunar. Pentru angajații serviciilor e-commerce și livrare la domiciliu, compania a garantat salariul în procent de 100%, ca în perioadele obișnuite.

Ikea a anunțat în mod repetat că intenționează să își deschidă un magazin în zona Clujului, lucru care încă nu s-a concretizat, la fel ca și în cazul concurenților săi direcți Kika sau Moemax. Inițial clujenii se deplasau după produsele Ikea la București sau în Ungaria, iar apoi au început să le comande pe internet. 

Compania a fost fondată în Suedia, dar e deținută de o fundație olandeză, controlată de familia Kamprad. Deschiderea primului magazin Ikea într-o țară central și est europeană este considerată ca fiind un indicator care marchează sfârșitul tranziției către economia de piață și apariția unei clase sociale de mijloc puternice.

Etichete
Comenteaza