News alert Transelectrica are director din Cluj. Claudia Anastase, în locul lui Marius Carașol, după scandalul diplomei false

Transelectrica are director din Cluj. Claudia Anastase, în locul lui Marius Carașol, după scandalul diplomei false
Claudia Anastase a făcut pasul de la sucursală la compania mare

Claudia Gina Anastase este noul preşedinte al Directoratului Transelectrica şi director general al companiei, după ce fostul şef, Marius Dănuţ Caraşol, a fost prins cu o diplomă falsă de inginer.

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica i-a solicitat lui Caraşol documentele de atestare a studiilor, după ce au apărut informaţii legate de autenticitatea studiilor sale, conform ZF. Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a fost informat în legătură cu faptul că membrii consiliului au luat măsurile necesare pentru repararea reputaţiei Transelectrica, o companie de importanţă strategică, listată pe Bursa de Valori Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Macoveiciuc, purtător de cuvânt al instituţiei.

„Ministrul Economiei a fost informat în cursul acestei dimineţi în legătură cu decizia Consiliului de Supraveghere de a-l revoca pe dl Caraşol din funcţia de preşedinte şi membru al Directoratului. Ministrul Economiei îşi exprimă speranţa că atât cei din conducerea companiei vor lua paşi rapizi pentru a consolida compania în perioada imediat următoare şi se aşteaptă ca planul de investiţii să fie realizat, pe deplin”.

Claudia Anastase este economist, cu o carieră de 23 de ani în acest domeniu. Până la 21 decembrie 2018 a ocupat, din 2012, poziţia de director al Sucursalei de Transport Cluj a Transelectrica, conform notei biografice.

De-a lungul carierei, a ocupat funcţii de conducere atât în sectorul privat (2000-2009: administrator societate de contabilitate), cât şi în sectorul public (2009-2010: director coordonator adjunct la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Cluj; 2010-2012: şef Serviciu Verificare Plăţi, în cadrul aceleiaşi instituţii).

Transgaz are în frunte tot un clujean

Remus Lăpușan, lider marcant al PSD Cluj, a fost ales în primăvară ca președinte al uneia dintre cele mai mari companii de stat din țară, Transgaz Mediaș, cu o capitalizare bursieră de 4 miliarde de lei. Fostul șef al PSD Cluj activa de trei ani în Transgaz, ca administrator provizoriu, printr-o decizie luată de acţionari.

VEZI Transgaz, o afacere PSD

Acesta a fost numit inițial, alături de Nicolae Minea, la propunerea Ministerului Economiei, pentru o perioadă de patru luni cu posibilitatea de prelungire pentru încă două luni. Lăpuşan este liderul consilierilor judeţeni ai PSD din Consiliul Judeţean Cluj. Transgaz este operatorul tehnic al sistemului naţional de transport al gazelor naturale. 

Comenteaza