Director nou la Sanex. Austriecii l-au adus de la Sika

Director nou la Sanex. Austriecii l-au adus de la Sika
Fabrica din Cluj a sistat producția de obiecte sanitare după integrarea în grupul austriac | Foto: Wall Street

Austriecii care dețin fabrica Sanex Cluj-Napoca, producător de gresie şi faianţă sub brandul Cesarom, l-au adus în funcţia de director general pentru România pe Petrişor Grindeanu de la Sika.

Producătorul de plăci ceramice Sanex din Cluj-Napoca, deţinut de grupul austriac Lasselsberger, l-a recrutat pentru funcţia de CEO pe Petrişor Grindeanu de la producătorul elveţian de materiale de construcţii Sika. Sanex Cluj a avut afaceri de 128 de milioane de lei în 2018, conform ZF.

Grindeanu a preluat mandatul de CEO la Sanex din septembrie 2019, potrivit datelor publicate pe profilul său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn. Sanex este o întreprindere din România care acționează în domeniul ceramicii pentru construcții, fiind un producător de plăci ceramice (faianță și gresie) și decoruri (brâuri și medalioane).

Aceasta a fost înființată în 1970, sub numele de Întreprinderea de Materiale de Construcții Ceramice Sanex, iar în 1990, a devenit societate pe acțiuni. Din 2004 acționar majoritar este grupul Lasselsberger din Austria, unul din primii 10 producători de plăci ceramice din Europa.

Din același an, Sanex și-a restrâns gama de fabricație prin renunțarea la producerea de obiecte sanitare. În 2006, societatea a anunțat încheierea procesului de răscumpărare a acțiunilor, în urma retragerii de la Bursa Rasdaq.

Comenteaza