Directorul de la Armătura şi-a dat demisia. Austriecii schimbă conducerea

Directorul de la Armătura şi-a dat demisia. Austriecii schimbă conducerea
Producătorul de armături pentru instalaţii termice şi de alimentare cu apă şi gaz Armătura Cluj are un nou director general, Claudiu Cornel Bardea, după ce fostul manager, Andrei Drăghici, şi-a depus demisia.

Drăghici are o perioadă de preaviz până în 2 decembrie, însă şi-a depus demisia în septembrie, a informat vicepreşedintele Consiliului de Administraţie (CA), Piotr Kamil Skudlarski. CA l-a împuternicit deja pe Bardea să reprezinte societatea faţă de terţi în vederea desfăşurării activităţii comerciale curente a acesteia şi a revocat mandatul acordat până acum lui Drăghici. 
 
De asemenea, Bardea este împuternicit pentru depunerea declaraţiilor în format electronic către instituţiile statului. „Persoana mandatată mai sus cu diferite atribuţii va lua toate măsurile necesare ca atribuţiile sale să fie îndeplinite în concordanţă cu normele legale”, a precizat Skudlarski. Acţiunile Armătura Cluj au înregistrat o creştere de 200% în acest an. 
 
Un grup de investitori a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) că a ajuns să deţină 15% din producătorul de armături. Grupul este format din compania de brokeraj Swiss Capital, societatea de administrare a investiţiilor Swiss Capital Asset Management şi fondul de acţiuni Active Dinamic.

Societatea clujeană şi-a scos la vânzare mai multe proprietăţi de pe platforma industrială de la gară şi a operat concedieri. Ultimul producător local important care mai activa pe platforma din zona gării şi-a redus activitatea: a închis turnătoria şi a disponibilizat personalul. În 1991, Armătura s-a înregistrat ca societate pe acţiuni, iar în 1996 a încheiat procesul de privatizare. Societatea este cotată la BVB din 1997, iar din 2004 a intrat în grupul austriac Herz Armaturen.
 
Printre producătorii care şi-au încetat sau şi-au restrâns activitatea în zona industrială din apropierea Gării Cluj-Napoca se numără Tehnofrig, Libertatea sau Fimaro, aceştia cedând terenurile sau halele pentru proiecte imobiliare, comerciale sau de birouri.
 
Principalii acţionari ai Armătura sunt austriecii de la Hric Beteiligungs, cu 26% din capitalul social, Tridelta Heal Beteiligungsgesellschaft cu 16,7%, în timp ce grupul de investitori format din Swiss Capital, Swiss Capital Asset Management şi Active Dinamic a ajuns la 15,5%.

Compania a încheiat primul semestru al acestui an cu venituri de 7 milioane de lei, faţă de 11 milioane în perioada similară a anului trecut, şi cu pierderi de 1,4 milioane de lei. Armătura avea miercuri o capitalizare bursieră de 10,3 milioane de lei.

Comenteaza