Directorul financiar al Băncii Transilvania a vândut acțiuni de 1 milion la bursă

Directorul financiar al Băncii Transilvania a vândut acțiuni de 1 milion la bursă

George Răzvan Călinescu, director general adjunct şi director financiar în cadrul Băncii Transilvania (BT) Cluj, a vândut 400.000 de acţiuni ale societății bancare, pentru 938.000 de lei, conform unui raport trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Documentul menționează că vânzarea pachetului a avut loc la finele lunii august, prin şase tranzacţii derulate pe piaţa principală a BVB, la preţul unitar de 2,34 lei/unitatea. BT a raportat, după primele şase luni ale anului, un profit net de 662 de milioane de lei.

Acesta este cu 33,6% peste cel obţinut în aceeaşi perioadă din 2017, în urma creşterii veniturilor operaţionale cu 13,5%, până la 1,42 miliarde de lei. Titlurile băncii clujene sunt cele mai lichide acţiuni de la BVB, valoarea de piaţă a societăţii fiind acum de 11,3 miliarde de lei.

BT a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind pentru prima dată BCR la finalul semestrului I din 2018. Grupul BT controla la finalul lunii iunie a acestui an active în valoare de 75,3 miliarde de lei, față de cele de 70 de miliarde ale grupului BCR.

Profitul net la nivel de grup era de 0,86 de miliarde de lei în cazul clujenilor față de 0,69 de miliarde ale BCR, controlată de austriecii de la Erste. În cazul BT cifrele includ și rezultatele Bancpost, bancă preluată la finele anului trecut.

Mai multe companii în "grupul select"

BT face parte dintre companiile bursiere incluse în indicii BET și BET-TR ai BVB, listă care va fi lărgită din 24 septembrie cu Sphera Franchise Group (operatorul rețelelor de restaurante KFC, Pizza Hut și Taco Bell) și Purcari Wineries (producător de vin). Ponderile simbolurilor din componența indicilor BET și BET-TR vor fi determinate pe baza numărului de acțiuni și a prețurilor de închidere înregistrate la finalul ședinței de tranzacționare din 14 septembrie. BET-TR cuprinde și dividendele acordate de companii. „BVB devine o bursă tot mai deschisă oportunităților și diversificării”, a declarat Lucian Anghel, președintele consiliului de administrație al bursei.

Comenteaza