Distribuitorii de medicamente pun umărul la campania de vaccinare anti-Covid

Distribuitorii de medicamente pun umărul la campania de vaccinare anti-Covid

Membrii Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) au semnat un pact de solidaritate privind asigurarea condițiilor tehnice necesare pentru facilitarea accesului pacienților români la vaccinul anti-COVID-19 pentru a veni în sprijinul autorităților.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Salutăm demersul de realizare a unei strategii naționale de caccinare și apreciem rolul strategic asumat de către Administrația Prezidențială în dezvoltarea unui mecanism de implementare care să coalizeze toți actorii relevanți.

Sectorul de distribuție și retail farmaceutic reprezintă o verigă importantă a sistemului de sănătate din România și trebuie să fie parte integrantă din infrastructura rețelei de vaccinare avută în vedere în cadrul strategiei naționale.

Pentru a veni în întâmpinarea acestui demers, am decis semnarea unui pact de solidaritate care ne va permite să realizăm acțiuni de sprijin sub tutela și directa organizare și supraveghere a autorităților competente, fără a implica vreo acțiune concertată de aliniere între membrii noștri”, a declarat Iulian Trandafir, președintele ADRFR.

Organizația reunește companii cu experiență solidă în distribuția și comercializarea de medicamente ce operează o rețea de depozite și farmacii comunitare cu acoperire națională. Membrii săi își manifestă disponibilitatea de a pune la dispoziția instituțiilor statului expertiza în domeniu, resurse materiale și umane.

„În această perioadă premergătoare campaniei de vaccinare anti-COVID-19, la nivel global, toți distribuitorii din sectorul farmaceutic urmăresc cu maximă atenție comunicările producătorilor privind condițiile de stocare și transport ale vaccinului, deoarece acestea sunt esențiale în stabilirea procesului de punere pe piață. Companiile din ADRFR depun toate eforturile pentru a fi pregătite să sprijine autoritățile în momentul demarării campaniei naționale de imunizare”, a adăugat președintele ADRFR.

Prin angajații din activitatea de distribuție și din farmacii, ADRFR va rămâne în linia întâi de luptă împotriva COVID-19 cu scopul de a asigura accesul pacienților români la medicamente și servicii farmaceutice. ADRFR reunește principalii operatori de distribuție și retail farmaceutic din România și își propune să fie unul dintre principalii promotori ai dezvoltării şi inovației în sectorul farmaceutic din țară. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza