Live Distrugătorul cartelurilor din România, la Ziua Live

Distrugătorul cartelurilor din România, la Ziua Live

Invitat special al emisiunii de la ora 13:00 este președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

 

Principalele teme abordate vor fi fraudarea licitațiilor, practicile anticoncurențiale, conflictul dintre taximetriști și “uberiști”, înțelegerile firmelor pe spatele consumatorilor, umflarea prețurilor de pe rafturile hipermarketurilor și la vacanțele românilor.

De 10 ani în fruntea Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu este doctor în economie, lector asociat în cadrul Universității București, absolvent al cursurilor de master ale London School of Economics and Political Science și ale Central European University Budapesta.

În paralel cu activitatea didactică, a lucrat în afaceri publice la compania Merck & Co Inc. New Jersey (SUA), iar din 1999 este trainer la Fundația Friedrich Naumann.

El a deținut funcția de consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale, departamentele planificare - analiză politică și politici economice și sociale. A fost consultant pe politici sociale la Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Umană și consultant al Guvernului României pentru integrare europeană, la Institutul European.

Consiliul Concurenței este autoritatea care protejează şi stimulează concurenţa pe piaţa românească și un mediu concurențial normal, în vederea promovării intereselor consumatorilor. Anul trecut instituția cu un buget de 11 milioane de euro a aplicat amenzi de 94 de milioane. Printre companiile sancționate s-au numărat Orange, Auchan, Carrefour, Cora, Allianz, Japan Radio, McCann Erickson sau Medicover.

 

 

Comenteaza