Dividende la Nuclearelectrica. Cât ar primi acționarii de la compania de stat și când vor fi plătiți

Dividende la Nuclearelectrica. Cât ar primi acționarii de la compania de stat și când vor fi plătiți
| Foto: Facebook - Nuclearelectrica Oficial

Nuclearelectrica, companie controlată de statul român, propune dividende care valorează 45% din profitul producătorului de energie.

Nuclearelectrica, producător de energie controlat de statul român, propune acţionarilor aprobarea unui dividend brut de 3,71 lei/acţiune, respectiv o sumă totală de 1,12 miliarde lei din profitul net de 2,4 miliarde lei aferent anului 2023, potrivitu unui raport oficial al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Raportat la prețul de tranzacționare de miercuri, dividentul propus are un randament de 7,6%. Propunerea Consiliului de Administratie va fi discutată în AGA convocată pe 25 aprilie.

Valoarea dividendelor reprezintă circa 45% din profitul obtinut de compania controlată de statul român, iar dividendele ar urma să fie plătite pe 21 iunie.

Profit mai mic la Nuclearelectrica anul trecut

Producătorul local de energie nucleară a raportat la Bursa de Valori Bucureşti un profit net de 2,48 miliarde de lei în 2023, de la 2,76 miliarde în 2022, înregistrând astfel o scădere de 10,2%.

Veniturile din exploatare au ajuns anul trecut la 7,6 miliarde de lei, cu 16,1% mai mari decât în 2022, când acelaşi indicator s-a dublat prin comparaţie cu anul anterior, potrivit raportului financiar neaudiat publicat la BVB.

Acţiunile SNN se tranzacţionează în scădere cu 1,2% de la începutul anului 2024, la o capitalizare de 14,6 miliarde de lei. Compania este controlată de statul român prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 82,5% din capitalul social.

Comenteaza