Dividendele şi gratuitele au majorat valoarea acţiunilor BT

Dividendele şi gratuitele au majorat valoarea acţiunilor BT
Titlurile Băncii Transilvania (BT) au înregistrat în perioada 10-17 martie o creştere de 8%, faţă de moneda euro, cel mai bun plasament din indicii BET şi BET-XT ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Acţiunile BT s-au apreciat puternic, pe fondul anunţului cu privire la modalitatea propusă de distribuire a profitului înregistrat anul trecut (20% acţiuni gratuite şi dividend brut de 0,39 lei/acţiune)", a declarat Gabriel Aldea, director adjunct al Intercapital Invest, pentru Bursa.ro.
 
"2015 a fost anul în care paradigmă s-a schimbat. Rezultatele băncilor au început să fie din ce în ce mai bune pe fondul reducerii provizioanelor, iar politica monetară a BCE a susţinut sentimentul optimist în privinţa acestui sector. În aceste condiţii, acţiunile BT şi-au continuat parcursul bun din ultimii ani", afirmă Simion Tihon, broker la Prime Transaction.
 
Indicele BET, al celor mai lichide 10 companii, a crescut cu 1,75%, raportat la euro, iar indicele extins BET-XT s-a apreciat cu 1,31%.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza