Doar doi milionari clujeni şi-au sporit averile în 2012

Doar doi milionari clujeni şi-au sporit averile în 2012
Horia Ciorcilă şi Arpad Paszkany sunt cei doi oameni de afaceri din Cluj ale căror averi s-au majorat în acest an, din cei 20 de clujeni bogaţi prezenţi în clasament, potrivit Top Capital 2012.

După municipiul Bucureşti şi judeţul Constanţa, treapta a treia la nivel naţional o ocupă Clujul, în privinţa numărului de milionari în euro. Cu toate acestea, averile lor însumate duc judeţul abia pe locul opt. Conform Top 300 Capital, Clujul are 20 de milionari, fiind pe locul trei în România, după Bucureşti-Ilfov şi Constanţa. Cei 20 de clujeni bogaţi însumează o avere de 688 de milioane de euro, fiind abia pe locul opt. Cel mai bogat clujean este Ştefan Vuza, cu o avere estimată de 89,5 milioane de euro.

„O altă surpriză este judeţul Cluj, care în alţi ani se plasa printre cele mai bogate regiuni din ţară. Şi acum, ca număr de milionari prezenţi în zonă, Clujul a rămas în frunte, cu 20 de oameni de afaceri care s-au calificat în Top 300. Totuşi, valoarea afacerilor desfăşurate în acest judeţ a fost destul de puternic atinsă de criză, singurii care au înregistrat creşteri fiind Horia Ciorcilă şi Arpad Paszkany. Celelalte judeţe au înregistrat în mare parte scăderi, atât la nivel de profitabilitate, cât şi ca număr de milionari care au reuşit să se menţină în Top 300 cei mai bogaţi români", remarcă iniţiatorii topului.

Cei mai bogaţi oameni din primele 10 judeţe din top sunt Ion Ţiriac - 900 de milioane de euro (Bucureşti), Gabriel Comănescu (Constanţa) - 600 de milioane, Dorel Umbrărescu (Bacău) - 500 de milioane, Zoltan Teszari (Bihor) - 775 de milioane, fraţii Cristescu (Timiş) - 490 de milioane, Sebastian Ghiţă (Prahova) - 130 de milioane, Marcel Butuza (Braşov) - 96 de milioane, Ştefan Vuza (Cluj) - 89 de milioane, Iulian Dascălu (Iaşi) - 360 de milioane, Ilie Vonica (Sibiu) - 159 de milioane. Oamenii din afaceri din Cluj au împreună averi de 688 de milioane de lei, faţă de 11,9 miliarde în Bucureşti, 1,9 miliarde în Constanţa, 1,2 miliarde în Bacău, 1 miliard în Bihor, 968 de milioane în Timiş, 770 de milioane în Prahova şi 705 milioane în Braşov

Comenteaza