Doi oameni de afaceri vor să cu cucerească Europa și SUA cu conceptul de cafenea de la Cluj

Doi oameni de afaceri vor să cu cucerească Europa și SUA cu conceptul de cafenea de la Cluj

După ce a intrat pe piaţa din Bucureşti, un brand local de cafenele din Cluj plănuieşte extinderea în regim de franciză pe piaţa internaţională. Va deschide primele cafenele la Praga şi Londra. Urmează SUA.

Narcoffee Roasters a fost fondat de doi oameni de afaceri din Cluj, Marcelus Suciu şi Dan Isai, cu o investiţie iniţială de 500.000 de euro, sumă necesară pentru extinderea reţelei în Cluj şi Bucureşti. În acest moment, reţeaua numără 4 locaţii în cele două oraşe, iar pe termen mediu, Narcoffee Roasters vizează francizarea conceptului şi în SUA, scrie Capital.

Narcoffee anunţă planuri îndrăzneţe pentru următorii doi ani: inaugurarea a cinci locaţii proprii pe plan naţional şi trei cafenele la nivel internaţional.

„Din punctul de vedere al francizelor, discutăm zilnic cu clienţi sau posibili parteneri interesaţi şi pasionaţi de cafea, atât din ţară, cât si din străinătate, obiectivul fiind deschiderea a 10 francize în următorii 2 ani. Selectarea locaţiilor este extrem de importantă pentru noi.

Evaluăm multe locaţii din diferite oraşe şi purtăm negocieri cu proprietari de spaţii, însă, acest proces este unul extrem de riguros şi, uneori, mai anevoios. După franciza Narcoffee din Praga urmează o a doua franciză tot în Praga, în zonă stradală, şi o primă franciză Narcoffee în Londra”, a spune Dan Isai, cofondator Narcoffee Roasters.

Investiţia necesară achiziţionării unei francize Narcoffee Roasters poate varia între 60.000 şi 80.000 de euro, incluzând taxa de franciză şi investiţiile iniţiale în spaţiul ales de către francizat. 

Piața cafenelelor de specialitate a devenit una extrem de populară în România în ultimii ani și chiar dacă în prezent aceasta reprezintă aproximativ 3-5% din totalul pieței de cafea, potențialul de creștere este semnificativ, potrivit reprezentanților companiei. Așadar și interesul antreprenorilor pentru acest domeniu este direct proporțional cu trendurile locale.

Comenteaza