Domeniul IT, tot mai atractiv pentru clujeni

Domeniul IT, tot mai atractiv pentru clujeni
2.500 de persoane interesate de un loc de muncă sau de un internship în domeniu au participat la Târgul de Cariere în IT desfășurat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

În timp ce mulți candidați erau absolvenți în domeniul IT sau studențialți participanți își doreau să se reprofileze în acest domeniu sau erau specialiști cu mai mulți ani de experiențăLa mare căutare au fost posturile entry level și internshipurile, la care au aplicat mulți dintre cei care au trecut pragul Târgului de Cariere, iar companiile au identificat și candidați cu experiență bună în domeniu pe care i-au programat la interviuri.

Târgul de Cariere în IT a reunit peste 40 companii precum Accesa, Intacct Development, Accenture, Bosch, Coresystems Software, Emerson, Garmin, Moqups, msg systems Romania, National Instruments, Porsche Engineering, Siemens, Steelcase, Welocalize.

Cele două zile de târg au reprezentat un context foarte potrivit de interacțiune cu viitorii angajați. Am întâlnit atât studenți sau absolvenți ai unei specializări cu profil tehnic de la cele două universități (Universitate Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică), cât și persoane care au urmat cursuri de reorientare profesională pe domeniile programare sau testare software, spune Alexandra Samsodan, HR Specialist în cadrul msg‎ systems Romania. 

Compania Hewlett Packard Enterprise a organizat în cadrul târgului competiții contracronometru de programare Speed Coding Challenge la care au participat 50 de concurenți. Reprezentanții companiei s-au arătat impresionați de aptitudinile participanților, care au primit premii și au șansa de a fi chemați la un interviu.

„Anul acesta vom avea aproximativ 20 de internshipuri în toate departamentele noastre: Operations-producție, Customer service, Finance-contabilitate, design-arhitectură, modelare 3D și internshipuri în departamentul IT. Pentru IT am primit peste 100 de CV-uri în cele două zile de târg. Noi le recomandăm candidaților să fie selectivi atunci când aplică la un job sau la un stagiu, să afle informații despre cultura organizațională dintr-o companie, despre oameni și mediul de lucru”, afirmă Raluca Virtopean, specialist resurse umane la Steelcase.

Candidații au avut ocazia de a discuta cu angajatorii, au avut loc mini-interviuri, iar participanții au beneficiat de consultanță în carieră. De asemenea, în cadrul Târgului de Cariere în IT, compania Siemens a organizat un seminar despre tehnologia SAP Hana.

„La această ediție a Târgului de Cariere în IT am întâlnit foarte mulți candidați în căutare de internshipuri și poziții entry level, precum șcandidați cu experiență relevantă pentru noi. Suntem multumiți de participarea la TdC din acest sezon, în special pentru a ne face cunoscuți ca nou angajator în Cluj", a declarat Ioana Dolha, Production Business Unit Manager Romania la Welocalize.

Târgul de Cariere continuă în 6 aprilie la Târgu-Mureș, iar la Cluj-Napoca revine în toamnă. Detalii despre Târgul de Cariere găsiți pe www.targuldecariere.ro.

Etichete
Comenteaza