Donație bancară de la Cluj pentru 1.200 de copii defavorizați din țară

Donație bancară de la Cluj pentru 1.200 de copii defavorizați din țară

120.000 de euro au fost donaţi de români şi de Banca Transilvania (BT) Cluj în cadrul campaniei “Echipează-ţi copilul să meargă la şcoală chiar dacă nu e al tău”.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Iniţiată la începutul lunii septembrie de BT şi de Organizaţia Salvaţi Copiii (OSC) România, acţiunea a demonstrat puterea solidarităţii: aproape 1.200 de copii din familii nevoiaşe sunt ajutaţi pentru a fi pregătiţi pentru şcoală. 

Banca a dublat suma donată de români pentru OSC prin BT Pay şi prin site-ul BT, iar în una dintre zile a triplat toate donaţiile făcute prin aplicaţie. Startul a fost dat de BT, care a donat la începutul campaniei 50.000 de euro. 

“Mulţumim celor 2.000 de români care au donat în această campanie pentru a pune umărul la eforturile pe care copiii din aceste familii cu probleme le fac pentru a învăţa. Dincolo de suma adunată în campanie, este la fel de important că se contruieşte acest obicei al donaţiilor mici, dar frecvente”, a spus Sergiu Mircea, director executiv marketing și comunicare la BT.

40% dintre copiii din România se află în risc de sărăcie, conform datelor OSC. Prin această iniţiativă, BT se implică în comunităţile din care face parte. În contextul pandemiei, BT a donat 2 milioane de euro pentru a ajuta medicii şi spitalele din 30 de localităţi în lupta cu coronavirusul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza