Donatorii de animale de la Heifer pleacă din Cluj în ţări mai sărace

Donatorii de animale de la Heifer pleacă din Cluj în ţări mai sărace
Organizaţia care sprijinea cu animale micii fermieri din Cluj, Heifer International, a decis să îşi redirecţioneze proiectele spre Africa, Asia şi America de Sud, pe care le consideră drept zone mai puternic afectate de sărăcie decât România..

Iniţiativele acesteia vor fi preluate la Cluj de o altă entitate, fundaţia Open Fields România (OFR). „Noi iniţiative, proiecte şi parteneriate sunt în curs de dezvoltare, acţiuni menite să asigure continuitatea şi tranziţia lină înspre independenţa financiară şi sustenabilitatea pe termen lung a noii entităţi”, a precizat conducerea OFR. 
 
Heifer România Cluj a dotat 50 de familii de pe Valea Someşului cu câte cinci stupi de albine, lăzi şi echipament de protecţie, iar alte 600 de familii au primit 150.000 de puieţi de salcâm. Scopul a fost de a îmbunătăţi nutriţia şi de a creşte veniturile fermierilor, reîmpădurirea zonei, păstrarea umidităţii în terenurile învecinate, reducerea eroziunilor, fixarea azotului în sol. 
 
În localităţile Aşchileu şi Mera au fost distribuiţi 30 de bivoli la 30 de familii, fiind stimulat vânzarea produselor provenite de la aceste animale. Alte proiecte au vizat dezvoltarea fermelor mici în Bologa sau revitalizarea rasei de cai Furioso de la Jucu. 

Heifer a beneficiat de fonduri externe din SUA şi Europa de Vest pentru achiziţionarea de animale care să fie donate familiilor sărace din România, dar ulterior şi-a stabilit ca obiectiv strângerea de fonduri şi de la donatorii din ţară. Acest lucru s-a impus ca urmare a contextului economic actual, dar şi a orientării interesului marilor şi micilor donatori din alte state către zone considerate drept mai sărace sau cu probleme sociale şi politice mai grave.

Comenteaza