Două milioane de euro pentru leasing-ul Băncii Transilvania în Republica Moldova

Două milioane de euro pentru leasing-ul Băncii Transilvania în Republica Moldova
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat un credit de două milioane de euro Băncii Transilvania pentru dezvoltarea pieţei de leasing din Republica Moldova, anunţă astăzi banca din Cluj.

Creditul a fost acordat „pentru a asigura un flux constant de finanţare pentru procurarea utilajelor şi echipamentelor de către întreprinderile mici şi mijlocii", conform BT.


„Cu toate că recuperarea economiei Republicii Moldova îşi reia ritmul şi creşte cererea de finanţare din partea IMM-urilor locale, volumul creditelor bancare noi pentru companii rămâne limitat. Ca răspuns la această cerere de finanţare, BERD îşi diversifică produsele de finanţare disponibile pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care reprezintă aproximativ 98 la sută din economia moldoveană", mai arată banca din Cluj într-un comunicat de presă. Cu aceşti bani, BT Leasing Moldova, subsidiară a Grupului Financiar Băncii Transilvania, va putea să-şi extindă programele de leasing şi va oferi acum leasing pentru echipamente şi utilaje. Directorul general al subsidiarei, Adrian Balmuş, spune că acest contract este unul „de importanţă majoră pentru BTL Moldova". Aceasta, pentru că industria de leasing din Republica Moldova rămâne subdezvoltată, iar companiile de leasing se confruntă cu dificultăţi în asigurarea finanţării pe termen lung. Acest lucru afectează disponibilitatea surselor alternative de finanţare pentru companiile locale, împiedicând dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, după cm explică Balmuş.


Aceasta este a doua investiţie a BERD în leasing-ul din Republica Moldova, după un împrumut acordat în decembrie anul trecut către Total Leasing.

Comenteaza