Două proiecte energetice din Cluj, derulate de grupul E-Infra

Două proiecte energetice din Cluj, derulate de grupul E-Infra

Furnizorul de energie electrică și gaze naturale Nova Power & Gas (NPG) a finalizat o reţea de gaze naturale din Huedin, într-o primă etapă de dezvoltare, de 11,3 milioane de lei. Primul său proiect de producție de energie a debutat în acest an, Câmpia Turzii.

 

Proiectul face parte din strategia grupului de a contribui la dezvoltarea infrastructurii critice din România, prin investiţii private în proiecte de utilitate publică.

 

„Acest proiect contribuie la reducerea decalajul acoperirii României cu reţelele de gaze naturale înregistrat în raport cu statele din regiune. Anul 2020 a fost unul important pentru industrie, în contextul liberalizării pieţei de gaze naturale și, dincolo de strategia noastră de a avea cele mai competitive oferte, mizăm pe extinderea continuăa reţelei de gaze naturale, investițiile în noi concesiuni, asigurarea contorizării inteligente, dar şi, implicit, pe racordarea noilor consumatori. Vom continua seria noastră de investiţii în producţia de energie electrică, începută în luna decembrie cu proiectul centralei electrice de 13.4 MW pe bază de gaze naturale din municipiul Câmpia Turzii, cu capacităţi noi, din surse regenerabile şi combustibil gazos”, a declarat Mircea Bica, CEO al NPG.

 

Realizată în timp record, de doar şase luni, investiţia proprie în proiect cuprinde reţeaua locală de distribuţie de 34.5 km, alături de staţia de reglare măsurare-predare şi conducta racord de înaltă presiune, care vor deservi 9.000 de locuitori ai oraşului. În urma noii dezvoltări, zona va beneficia de un plus de confortul pentru consumatori, eficienţă energetică ridicată şi de atragerea de noi investitori în zonă, pentru un nivel superior de dezvoltare a localităţii.

 

Antreprenorul general Electrogrup a asigurat execuția lucrărilor. NPG va continua planul de investiții, cu rețelele de distribuţie de gaze naturale din municipiul Vatra Dornei şi comuna Sadova (Suceava), oraşul Ștei, comuna Lunca (Bihor), în 2021.

 

Furnizorul de energie electrică și gaze naturale, producător de energie verde și distribuitor de gaze naturale, face parte din E-Infra, grup de companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu 600 de angajați și o cifră anuală de afaceri de peste 120 milioane de euro în 2020.

Compania clujeană Nova Power & Gas (NPG) a anunţat inaugurarea reţelei de gaze naturale din Huedin, într-o primă etapă de dezvoltare în valoare de 11,3 milioane de lei.

 

Proiectul face parte din strategia grupului de a contribui la dezvoltarea infrastructurii critice din România, prin investiţii private în proiecte de utilitate publică.

„Acest proiect contribuie la reducerea decalajul acoperirii României cu reţelele de gaze naturale înregistrat în raport cu statele din regiune. Anul 2020 a fost unul important pentru industrie, în contextul liberalizării pieţei de gaze naturale și, dincolo de strategia noastră de a avea cele mai competitive oferte, mizăm pe extinderea continuăa reţelei de gaze naturale, investițiile în noi concesiuni, asigurarea contorizării inteligente, dar şi, implicit, pe racordarea noilor consumatori.

Vom continua seria noastră de investiţii în producţia de energie electrică, începută în luna decembrie cu proiectul centralei electrice de 13.4 MW pe bază de gaze naturale din municipiul Câmpia Turzii, cu capacităţi noi, din surse regenerabile şi combustibil gazos”, a declarat Mircea Bica, director general al NPG.

Realizată în doar şase luni, investiţia proprie în proiect cuprinde reţeaua locală de distribuţie de 34 km, alături de staţia de reglare măsurare-predare şi conducta racord de înaltă presiune, care vor deservi 9.000 de locuitori ai oraşului. În urma noii dezvoltări, zona va beneficia de un plus de confortul pentru consumatori, eficienţă energetică ridicată şi de atragerea de noi investitori în zonă, pentru un nivel superior de dezvoltare a localităţii.

Antreprenorul general Electrogrup a asigurat execuția lucrărilor. NPG va continua planul de investiții cu rețelele de distribuţie de gaze naturale din municipiul Vatra Dornei, comuna Sadova (Suceava), oraşul Ștei, comuna Lunca (Bihor), în 2021.

Furnizorul de energie electrică și gaze naturale, producător de energie verde și distribuitor de gaze naturale, face parte din E-Infra, grup de companii din domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu 600 de angajați și o cifră anuală de afaceri de 120 milioane de euro în 2020.

Comenteaza