Dragnea: Guvernul nu poate limita preţurile; trebuie să ia măsuri ca veniturile să crească

Dragnea: Guvernul nu poate limita preţurile; trebuie să ia măsuri ca veniturile să crească
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, întrebat despre creşterea preţurilor, evidenţiată în ultima perioadă, că Guvernul nu poate limita preţurile, el arătând că Executivul trebuie să ia măsuri ca veniturile să crească.

Dragnea a fost solicitat să comenteze acuzaţiile opoziţiei lansate cu ocazia dezbaterii moţiunii de cenzură, referitoare la faptul că există o creştere a preţurilor, pe care Guvernul nu o recunoaşte.

„Dar Guvernul nu trebuie să recunoască sau să nu recunoască nişte preţuri! Guvernul nostru asta face, prin toate măsurile - veniturile românilor să crească. Este foarte simplu. Noi ne uităm la nişte instituţii respectabile care spun că puterea de cumpărare a crescut cu 14% la pensionari şi cu 12% la salariaţi. Când s-a făcut această analiză s-a luat în seamă şi creşterea preţurilor", a spus Dragnea.

El a arătat, în acest context, că Guvernul nu poate limita creşterea preţurilor

„Guvernul nu poate limita preţurile. Guvernul trebuie să ia măsuri ca veniturile românilor să crească şi asta face în continuare", a spus Dragnea.

Deputatul PNL Florin Roman a adus, miercuri, la tribuna Parlamentului, lapte, ouă, pâine, carne şi ulei - alimente de bază despre care a spus că puteau fi cumpărate de o familie cu 43 de lei, în luna septembrie, în timp ce acum costul total al aceloraşi alimente a ajuns la 65,99 de lei.

„O familie de oameni simpli m-a rugat să vin cu aceste alimente în faţa dumneavoastră şi să vorbesc în numele lor. Au cumpărat de dimineaţă alimentele de bază şi le-au comparat cu cele din luna septembrie. Un litru de ulei, 4,29, acum este 7,01 lei; un litru de lapte, 4, 10 lei, acum l-au cumpărat cu 5,10 lei. Au luat unt, apoape că s-a dublat preţul, de la 6,45 de lei s-a dus la 11,14 lei. Au luat oamenii ca noi toţi o pâine de 600 de grame pe care o mănâncă o familie, de la 4,41 s-a dus la 5,99. E o familie mai înstărită pentru că şi-a permis să cumpere şi carne de porc. Costa 20,12 lei kg, acum e 24,29 lei. Ei nu au orbul găinilor domnule Daea (...) preţul ouălor a crescut de la 45 de bani la 1,10 lei", a declarat deputatul PNL Florin Roman, de la Tribuna Parlamentului, după ce a scos din plasă fiecare produs şi a precizat costul acestuia.

 

Comenteaza