Dragoș Damian, Terapia Cluj: La medicamentele ieftine compensate ieșim în pierdere, dar încă le producem deoarece tratează peste 100.000 de oameni

Dragoș Damian, Terapia Cluj: La medicamentele ieftine compensate ieșim în pierdere, dar încă le producem deoarece tratează peste 100.000 de oameni

CEO-ul Terapia Cluj afirmă că producătorul local iese în pierdere cu aproape 30 de tipuri de medicamente iefinie compansate, însă nu oprește producția acestor leacuri, deaoarece există o cerere mare pe piață pentru aceste tratamente.

Pentru 29 de medicamente compensate care ies pe porţile fabricii Terapia Cluj, producătorul local iese în pierdere cu valori între 15 bani şi 1,1 lei, afirmă CEO-ul Terapia, Dragoș Damian.

El spune că ţine în continuare în producţie aceste medicamente deoarece ele reprezintă tratament pentru peste 100.000 de pacienţi şi aşteaptă măsuri promise de autorităţi pentru a putea ţine medicamentele în România.

„Sunt şi medicamente cu preţ aprobat mai mare de 10 lei care sunt nerentabile din cauza costurilor directe şi indirecte. Vorbim de medicamente de 1,5 lei şi nu se găsesc metode de a le creşte preţurile şi de a le ţine în piaţă. Este o chestiune de politici publice. La aceste medicamente producem în pierdere. Eu dacă le scot din fabricaţie, teoretic, ar creşte profitul. Vorbim de peste 1 milion de cutii, deci 1 milion de pacienţi pe an. Nu avem tăria să scoatem medicamentele acestea. Ni se promite de ani de zile că se va găsi o soluţie ca această problemă să fie rezolvată. Ministrul Rafila este primul care a început să rezolve problema”, a spus Dragoş Damian, potrivit ZF.

Afecţiunile cardiovasculare, ale sistemului digestiv şi antibioticele se regăsesc printre produsele sub 10 lei din portofoliul Terapia.

Comenteaza