Dragoş Damian, Terapia Cluj: Relocarea fabricilor din Ucraina sau Rusia devine realitate

Dragoş Damian, Terapia Cluj: Relocarea fabricilor din Ucraina sau Rusia devine realitate

Dragoş Damian, Terapia Cluj, propune conceptul de „Ro-Shoring“, pentru relocarea in­vestiţiilor din Rusia, Belarus şi Ucraina către România.

O fabrică de tractoare se mută în România pe fondul războiului din Ucraina şi va avea capital ucrainean, scrie, în cadrul unei opinii, Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj, al doilea cel mai mare producător de medicamente din România. 

„Relocarea manufacturii din Rusia, Belarus şi Ucraina către ţările de origine ori ţări terţe devine un subiect fierbinte, se pare că există deja proiecte în mişcare şi aici, o fabrică de tractoare din Ucraina (capital ucrainean, distrusă) se mută în România“, scrie Dragoş Damian, citat de zf.ro

Totuşi, relocările către România trebuie să ţină cont şi de specificul manufacturii din acele ţări şi de faptul că România are un deficit de forţă de muncă mare în industrie.

Una dintre cele mai vechi fabrici din Ucraina, uzina de tractoare din Harkov, îşi transferă utilajele şi îşi mută producţia la Holboca, în judeţul Iaşi, din cauza războiului. Acesta este al doilea producător de utilaje agricole din ţara vecină care vine în România de la începutul războiului, după Lavrenko Ruslan Aleksandrovich, fabricantul de utilaje VOK, potrivit informaţiilor adevarul.ro

Comenteaza