Tatăl şi copiii au fost găsiţi în lac. Fetiţa de 3 ani era legată cu cablu electric de tatăl ei

Tatăl şi copiii au fost găsiţi în lac. Fetiţa de 3 ani era legată cu cablu electric de tatăl ei
Tatăl şi cei doi copii care au dispărut în urmă cu trei zile în zona lacului Tarniţa au fost găsiţi în această după-masă, în lac.

Sora bărbatului a izbucnit în plâns când a aflat că scafandrii au găsit cele trei trupuri.

Cadavrele sunt scoase din lac în aceste momente. Fetiţa era îmbrăcată în roz.

Corpurile au fost găsite după ce o echipă de scafandri a venit special din Constanţa ca să ajute familia, dar şi pe scafandrii ISU, să găsească cele trei cadavre.

Scafandrul venit special din Kuweit, Dorel Onacă, spune că a găsit-o pe fetiţa de 3 ani legată cu un cablu electric de bărbat. "Am venit aseară, am văzut despre ce este vorba. Azi-dimineaţă au ajuns scafandrii aici. Am căutat la o adâncime de 27 de metri unde l-am găsit pe bărbat, cu fetiţa de 3 ani în braţe. Şi-a legat fetiţa cu un cablu electric de el. La trei metri în aval am găsit corpul băiatului de 15 ani", a spus el. Onacă spune că spera să nu-i găsească pe cei trei: "nu am crezut că se va întâmpla asta. S-au vehiculat şi alte piste. Eu nu ştiam despre ce e vorba. În momentul când am văzut pe internet ochii fetiţei am venit imediat. Am spart gheaţa, am intervenit şi i-am scos", a spus el.

Nicolae Lăpuşte, bărbatul care a dispărut în urmă cu trei zile în zona lacului şi găsit astăzi, era mecanic la hidrocentrala de la Mărişel şi taximetrist în timpul liber. Avea trei copii şi rate mari la bancă pentru un apartament în Floreşti cumpărat în 2008. Luni după-masă l-a luat pe băiatul de 15 ani din prima căsătorie şi pe fetiţa din relaţia ulterioară şi i-a dus la Polus. Mai târziu, maşina lui a fost găsită goală lângă coada lacului Tarniţa, iar în apartamentul său a fost găsită o cameră video pe care înregistrase un mesaj de adio. Copiii aveau 3 şi respectiv 15 ani.

De menţionat, cele trei cadavre au fost căutate doar după venirea scafandrilor din Constanţa, dotaţi cu echipamente specifice. Abia astăzi au început căutările, cu scafandrii specializaţi în scufundări de mare adâncime. Cadavrele au fost găsite la 25 metri adâncime.

Scafandrii au tehnică pentru asemenea activităţi, au folosit un submersibil de mare adâncime, dotat cu o cameră video. Cu ajutorul acestuia au localizat cadavrele în zona unde poliţiştii au suspectat de la bun început că s-ar afla acestea.

Cadavrele vor fi transportate în această după-masă la Institutul de Medicină Legală, pentru stabilirea exactă a cauzelor decesului. Căutările celor trei cadavre au început pornind de la autoturismul găsit abandonat.

"S-au găsit, şi s-a şi scos deja din lac, cele trei cadavre. Vor fi duse la IML pentru a se stabili cauza morţii. Procurorul, care este la faţa locului, va hotărî dacă se vor continua cercetările în acest caz. Victimele au fost găsite la aproximativ 25 de metri de la marginea lacului. Se va face un raport şi de către scafandrii care i-au găsit, pentru că ei au toate datele. Din nefericire s-au confirmat suspiciunile noastre. E trist, dar asta e realitatea", a declarat chestorul Ioan Păcurar, şeful IPJ Cluj, pentru ziuadecj.ro.

Pe malul lacului Tarniţa s-a aflat şi Anuţa Potra, sora lui Nicolae Lăpuşte, bărbatul dispărut, ea declarând acum câteva ore că speră ca fratele său să revină acasă.

"Dacă eşti în viaţă, dacă eşti ascuns, nu o să ţi se întâmple nimic, te aşteptăm acasă, gândeşte-te că ai iubit-o enorm pe Klaudia (mama fetiţei dispărute - n.r.). Noi doi am trăit fără tată de 34 de ani. (...) Te rog din suflet să nu le faci rău copiilor şi întoarce-te, te rog din suflet, că te iubesc ca pe luna de pe cer", spunea Anuţa Potra.

Femeia povestea astăzi, înainte să fie găsite cadavrele, că fratele său era obosit şi trist, dar nu crede că a fost în stare să le facă rău copiilor.

"O iubea foarte mult pe Klaudia, au fost momente când nu a primit în schimb ceea ce a dorit, dar nu trebuie să se răzbune pe copil. A fost singur, era obosit, îi pregăteam eu de mâncare, ceva i s-a întunecat în faţa ochilor, s-a pierdut, s-a simţit singur, nu cred că a făcut ceva. Poate a fost un moment de slăbiciune. Ultima dată am vorbit cu fratele meu luni, la ora 12.00, m-a sunat, am povestit de mama şi apoi Klaudia m-a sunat că el a luat copiii. Atunci ne-am gândit că s-a întâmplat ceva, i s-a întunecat ceva în faţa ochilor", afirma Anuţa Potra.

Femeia declara că fratele său a pomenit de sinucidere, dar nu crede că a vorbit serios.

"A zis că într-o zi îşi va lua viaţa, dar avea multe pe cap. El m-a crescut pe mine, eu aveam cinci ani când a murit tata, fratele meu a fost stâlpul casei, a obosit, nu a avut cu cine să vorbească. Eu sper că un prieten îl adăposteşte, vom încerca să facem tot posibilul să vină acasă, să aducă fetiţa înapoi, să nu pună două mame în suferinţă, plus mama noastră. Şi Klaudia se agaţă de un fir de aţă, sperând că trăiesc. Klaudia i-a mai dat fetiţa, duminică l-am văzut ultima dată, a fost la mine împreună cu Klaudia, cu fetiţa, era obosit, spunea că vrea să doarmă măcar o oră", a povestit Anuţa Potra.

 

"Este absolut aberant acest comportament, de un egoism înfiorător", spune psihologul Dan Antonescu. "E vorba de omor deosebit de grav urmat de sinuciderea autorului, asta este ceea ce s-a întâmplat din punct de vedere penal", adaugă el.

 

Vezi aici toate amănuntele despre dramă

Vom reveni cu amănunte

Vezi aici imagini în direct de la locul tragediei

Reporterul REALITATEA TV Cluj, Bianca Suciu, se află pe malul lacului Tarniţa încă de la începutul căutărilor, şi spune că a vorbit des cu sora celui care şi-a luat viaţa. "Eram lângă ea când a aflat vestea. .A izbucnit în lacrimi, pentru că în fiecare zi vorbeam cu ea şi-mi spunea că nu vrea să creadă că este mort",a spus reporterul.

Etichete
Comenteaza