DRS Producţia industrială a Clujului în scădere, dar exportul creşte cu 40% în ultimul an

DRS Producţia industrială a Clujului în scădere, dar exportul creşte cu 40% în ultimul an
Producţia industrială a Clujului a scăzut cu aproape un sfert în ultimul an, relevă Direcţia Regională de Statistică (DRS) Cluj. Este vorba de o scădere de 23,6% în luna aprilie faţă de acelaşi interval al anului trecut. În aprilie, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie a fost 82,7% faţă de luna aprilie a anului trecut.

Conform DRS, producţia industrială a scăzut şi 2010. În primele patru luni din acest an producţia industrială a fost mai mică cu 3,6% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut, mai arată instituţia. Raportul mai arată că activitatea de comerţ exterior a judeţului în primele două luni ale acestui an, a ajuns la un volum în valoare de 375,5 milioane de euro, peste importuri, care însumează 351,7 milioane de euro. Exporturile au crescut substanţial în primele două luni, cu 40,8%, în vreme ce importurile au crescut cu 7,5 procente, arată instituţia.

Amintim, producătorul de telefoane mobile Nokia, ce are o fabrică şi în comuna clujeană Jucu (foto), este de departe cel mai mare exportator din judeţ, dar şi din ţară.

 

Comenteaza