Drumarii au împrăștiat 120 de tone de antiderapant pe șoselele din zona Clujului

Drumarii au împrăștiat 120 de tone de antiderapant pe șoselele din zona Clujului

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a intervenit în zona sa de competență pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Administrația Națională de Meteorologie a menţinut avertizarea de vreme rea, cod galben, în Muntenia și Dobrogea, unde au predominat ninsorile și s-a depus strat de zăpadă.

Conform actualizării informării meteorologice, până în 1 decembrie, 12:00, se restrânge zona afectată la cinci judeţe (Ialomița, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași). În 29-30 noiembrie s-a acţionat cu 445 autoutilaje şi s-au răspândit 1.574 t material antiderapant şi 0,4 t de clorură de calciu.

Unde au intervenit druumarii

• DRDP Bucureşti - 121 autoutilaje, 940 t material antiderapant
• DRDP Craiova - 22 autoutilaje, 51 t material antiderapant
• DRDP Timişoara - 9 autoutilaje, 52 t material antiderapant, 0,4 t CaCl2
• DRDP Cluj - 31 autoutilaje, 120 t material antiderapant
• DRDP Braşov - 40 autoutilaje,126 t material antiderapant
• DRDP Iaşi - 122 autoutilaje, 478 t material antiderapant
• DRDP Constanţa - 91 autoutilaje, 411 t material antiderapant

“Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în zonele afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță”, a anunțat conducerea instituției. Informaţii privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul CNAIR, dar și pe paginile acesteia web și Facebook.                    

Comenteaza