Drumarii de la Cluj au primit un superutilaj Mercedes, de 400.000 €

Drumarii de la Cluj au primit un superutilaj Mercedes, de 400.000 €
Mașinile multifuncționale de infrastructură pot executa șase operații | Foto: CNAIR
Drumarii de la Cluj au primit un superutilaj Mercedes, de 400.000 de euro
Drumarii de la Cluj au primit un superutilaj Mercedes, de 400.000 de euro

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) beneficiază de una dintre primele mașini multifuncționale Mercedes Benz - Unimog aduse în România de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

CNAIR a primit primele mașini multifuncționale Unimog U423. Contractul încheiat de societatea de stat cu CTE Solution – Utilaje Specializat prevede livrarea a 135 de astfel de mașini multifuncționale, cu echipamente, în decursul a trei ani, respectiv o medie de 45 pe an.

Primele 10 utilaje livrate CNAIR în cadrul acestui contract au fost distribuite către Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța. Echipamentele cu care sunt dotate mașinile multifuncționale sunt lamă de zăpadă, răspânditor de material antiderapant, braț de lucru extensibil multifuncțional, cap cositor de vegetație, cap tăietor de crengi și perie frontală.

Prețul unui set complet, adică mașină multifuncțională Mercedes Benz - Unimog U 423, plus echipamente, are valoarea de 1,6 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Valoarea întregului contract, la nivel național, se ridică la 268 de milioane de lei, fără TVA. "Precizăm că furnizorul a făcut instructajul personalului desemnat pentru operarea acestor utilaje performante", a transmis conducerea CNAIR.

 

loading...
Comenteaza