Du-te, vino la BCR. Michael Beitz a fost rechemat în România

Du-te, vino la BCR. Michael Beitz a fost rechemat în România
Comitetul Executiv al Erste Group Holding a adoptat o serie de măsuri organizaționale care afectează Comitetul Executiv al Băncii Comerciale Române (BCR).

Bernd Spalt, acum vicepreședinte de risc (CRO) al BCR va deveni vicepreședinte de risc al Erste Bank Austria și al patrulea membru al Comitetului Executiv al băncii. Spalt va coordona și aspectele care țin de managementul strategic al riscurilor la nivelul Erste Group. Michel Beitz (foto), care a fost vicepreședinte de risc și workout al BCR în intervalul 2010-2014, revine la BCR, unde va prelua rolul și responsabilitățile de vicepreședinte de risc de la 1 ianuarie 2018.  
 
„În urma schimbărilor recente la nivelul conducerii în cadrul EGH, rămânem puternic dedicați menținerii unui proces echilibrat de management al riscurilor în BCR, ținând cont de eforturile extraordinare depuse în cadrul restructurării recente a băncii, precum și asigurării continuității la nivel de leadership.

Michael Beitz  a fost CRO și CWO în cadrul BCR vreme îndelungată și cunoaște în detaliu banca și țara. Ne bucură experiența sa dovedită de management al riscurilor în regiune”, a declarat Manfred Wimmer, președintele Comitetului de Supraveghere al BCR.
 
Toate numirile fac obiectul aprobării autorităților de către autoritățile de supraveghere abilitate. BCR, membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România. Aceasta are 514 unităţi de retail, 2.000 de bancomate şi 15.200 de terminale pentru plata cu cardul la comercianţi.

Erste Group are 46.700 de angajați care deservesc 15,9 milioane de clienți în şapte țări. În trimestrul III din 2016, Erste Group deținea active de 206 de miliarde de euro şi înregistra un profit net de 1,18 miliarde de euro. Principalii concurenţi ai BCR de pe piaţa românească erau Banca Transilvania Cluj şi BRD Bucureşti. 

Comenteaza