După mai multe amânări, ajutorul social va crește. RĂBDARE, însă: ca să îl luați, veți fi îngropați în hârtii

După mai multe amânări, ajutorul social va crește. RĂBDARE, însă: ca să îl luați, veți fi îngropați în hârtii
| Foto: capital.ro

Ajutorul social se schimbă din 1 aprilie 2021, după ce în anul precedent a fost adoptată o Ordonanţă de Urgenţă cu privire la modificarea acestuia.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Schimbarea ajutorului social trebuia să se producă deja din 2019, însă a existat câte o amânare de fiecare dată. Ideea de modificare a sistemului de acordare a banilor pentru cei asistaţi social are la bază reunirea a trei ajutoare de la stat în unul singur. Vorbim aici despre acordarea venitului minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei şi ajutorul de încălzire, aşa cum cei de la ţară îl numesc „ajutorul de lemne”.

Potrivit site-ului stiridirecte.ro, cei care doresc obţinerea venitului de incluziune trebuie să depună dosarul cel târziu până pe data de 1 februarie, adică înainte cu 60 de zile de intrarea în vigoare a acestei legi. Totodată, vor beneficia de acest venit doar persoanele care îndeplinesc toate condiţiile, adică nu au venituri de maximum 1,200 ISR lunar, adică maximum 600 lei de membru al familiei.

Începând cu acest an, ajutorul social va avea o creştere cu 140 %, atunci când vor fi acumulate toate cele trei venituri. Creşterea va avea loc etapizat, după cum urmează: vor ajunge ajutoarele sociale la 980 lei la începutul anului viitor, iar ultima creştere a acestuia va avea loc pe 1 ianuarie 2023, atunci când vom avea un indicator social de referinţă la o valoare de 1.200 lei.

Pentru dosarul de acordare a ajutorului social aveţi nevoie de răbdare, pentru că veți avea de depus o mulţime de documente. Detalii gășiți pe dasp.ro, însă, în mare, vă trebuie o cerere tip, copii xerox după documentele de identificare şi adeverinţele de care aveţi nevoie, anchete sociale, etc şi un dosar cu şină în care să prindeţi toate documentele existente pe site-ul Direcţiei de Asistenţă Socială.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza