E oficial: s-a vândut Conti

E oficial: s-a vândut Conti
Tranzacţia prin care omul de afaceri Ioan Bene a preluat imobilul monument istoric a fost parafată azi, a anunţat lichidatorul judiciar care a gestionat vânzarea clădirii.

"Azi am semnat contractul de vânzare. Suma se achită în 20 de zile, prin credit bancar de la Banca Italo Romena, care finanţează în mare parte achiziţia. Ulterior suma se distribuie creditorilor. Cea mai mare parte merge tot la Italo Romena (principalul creditor, n.red.)", a precizat pentru ZIUA de CLUJ Emil Gros, reprezentantul Expert Insolvenţă.

Prin societatea Napocamin, Ioan Bene a făcut singura ofertă de preluare cu 5 milioane de euro, după mai multe serii de licitaţii eşuate, organizate de lichidatorul judiciar Expert Insovenţă. După cele 30 de zile impuse de legislaţie pentru o contraofertă în care nimeni nu a venit cu o sumă mai mare, acesta a primit liber la tranzacţie. Omul de afaceri a explicat însă că tranzacţia va fi semnată după ce municipalitatea, care are drept de preemţiune la cumpărare, transmite că renunţă la achiziţia clădirii, după ce preţul a scăzut de la 5,5 la 5 milioane. După o nouă informare privind statutul imobilului şi oferta făcută de Bene, consilierii locali au votat joi în unanimitate pentru renunţarea la achiziţie, omul de afaceri primind astfel undă verde pentru achiziţie.

Noul proprietar a anunţat intenţia de a demara lucrările chiar din acest an. Investitorii vor să păstreze funcţiunea de hotel, dar ar urma să fie amenajate şi spaţii de evenimente, restaurant şi club.

 

Comenteaza