E. On Gaz a băgat 48 milioane de lei în reţeaua din Cluj, anul trecut

E. On Gaz a băgat 48 milioane de lei în reţeaua din Cluj, anul trecut
Compania de distribuţie a gazului E.ON Gaz a dublat investiţiile făcute în Cluj anul trecut, anunţă reprezentanţii acesteia.

E.ON Gaz Distribuţie a derulat anul trecut investiţii de aproximativ 48 milioane lei în judeţul Cluj, în specilal în reabilitarea reţelelor de distribuţie de gaze naturale, arată un comunicat de presă. Suma este de 2,4 ori mai mare decât cea investită în anul 2012.

Investiţiile au fost susţinute în principal din fonduri proprii ale companiei, la care s-au adăugat resurse atrase prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană. Cu aceşti bani au fost modernizate conducte şi branşamente de gaze naturale pe o lungime de 120 de kilometri, dintre care 98 de kilometri fac parte din reţeaua municipiului Cluj Napoca. Totodată, reţeaua de gaze a judeţului a fost extinsă cu peste 10 kilometri.

In Cluj-Napoca banii investiţi ajung la 44 milioane de lei în 2013, arată compania. Cu aceşti bani au fost modernizate conducte şi branşamente în lungime de 98 de kilometri, pe mai multe străzi din municipiu, între care Cojocnei, Bucureşti, Dâmboviţei, Cireşilor, Fortăreţei, Potaissa, Craiului, Metalului, Soarelui, Poenarilor, Atelierul, B.Cârţan, Suceava, Războieni, Brânduşelor, Maramureşului, Bihorului, Petuniei, I.H.Rădulescu, St. Mora, Ţibleşului, Donath, Teleorman, Republicii, Alverna, Scorţarilor, E.Grigorescu, Al.Vlahuţă, Calea Mănăştur, Calea Turzii, Câmpului, Calea Baciului, Dunării şi Decebal.

Tot anul trecut E.ON Gaz Distribuţie a modernizat reţeaua de distributie de gaze naturale din Câmpia Turzii şi Turda, pe o lungime de peste 12,5 kilometri, alte reabilitări de reţea vizând municipiile Dej - 2 kilometri şi Gherla - 3,5 kilometri. Compania a modernizat anul trecut şi trei staţii de reglare-măsurare - în Cluj Napoca, Turda şi Câmpia Turzii.

Totodată, pentru racordarea de noi consumatori la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, reţelele din mai multe localităţi din judeţ au fost extinse cu peste 10 kilometri.

În acest an E.ON Gaz Distribuţie anunţă că investiţiile se vor concentra în special pe înlocuirea a circa 100 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale.

Comenteaza