ECONOMIC. Găvrea, Tetarom: "Este greu să mai convingi pe cineva să vină în România"

ECONOMIC. Găvrea, Tetarom:
Criza economică prin care trece Europa îi ţine departe pe investitorii străini de România, consideră Viorel Găvrea, directorul Tetarom.
"Situaţia este extrem de dificilă şi foarte, foarte greu poţi să mai convingi pe cineva din afară să investească în România", a declarat acesta cu ocazia unui seminar pe tema infrastructurilor de afaceri, organizat astăzi de Tetarom.

Şi economistul Mircea Coşea, prezent la acest eveniment, susţine că sunt slabe şanse că în România să mai ajungă un investitor mare, cel puţin până la mijlocul anului viitor. O soluţie de dezvoltare ar fi fost totuşi, susţine Găvrea, construirea parcului Tetarom IV, în localitatea Feleacu. “M-am săturat să tot aud că toată lumea taie şi desfiinţează. Am luat legătura cu mari centre logistice din Olanda şi Germania şi s-au arătat interesaţi să investească în Tetarom IV. Ar fi urmat să vină în vizită, acum, în iunie. Dar primarul din comuna Feleacu s-a opus acestui proiect, aşa că nu îi mai putem chema”, a precizat Găvrea.

Acesta s-a declarat totuşi încrezător în faptul că preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe va ajunge la un acord cu Primăria Feleacu, iar investiţia în parcurile Tetarom IV şi V, evaluată la 22 de milioane de euro, va fi realizată.

Amintim că primarul din Feleacu, Nicolae Balea, a declarat ieri  pentru ZIUA de CLUJ că nu mai este dispus să cedeze terenurile din patrimoniul Primăriei, pentru construirea unui parc industrial în colaborare cu Consiliul Judeţean. "Investitorii, dacă vin, să ne caute direct pe noi", a spus el.
Comenteaza